Fogaink védelme étkezés után

Étkezés után nem szabad megfeledkeznünk fogaink védelméről. A savas ételek okozta fogkopás – vagyis a saverózió – a korai szakaszban felismerhető és megelőzhető! (x)

Láthatatlan ellenség

A savas ételek okozta fogkopás, amit saveróziónak is nevezünk, a fogakat borító fogzománc elvékonyodása és fokozatos elkopása, amiért a mindennapok során fogyasztott modern étrendben található savak a felelősek. A saveróziós tünetek a korai szakaszban láthatatlanok a laikusok számára. Ezért, ha szeretné elkerülni a saveróziót, nagyon fontos, hogy első lépésként keresse fel fogorvosát, aki megvizsgálja fogain a saverózió esetleges tüneteit, és tanácsokkal tud szolgálni az étrendjének megfelelő fogmosási szokásokat illetően.

A legnagyobb ellenség: a szénsavas üdítőital

A húsz-harminc éves korosztály a legveszélyeztetettebb célcsoport, hiszen az elsősorban gyermekkorban nagy mennyiségben fogyasztott szénsavas üdítőitaloknak köszönhetően fogzománcuk mára erősen sérült. A megváltozott és felgyorsult táplálkozási szokások nagyban hozzájárulnak a fiatalok körében magas saveróziós aránynak.

Az üdítő- és energiaitalok a legnagyobb ellenségei a fogzománcnak, olyannyira, hogy egy pohár szénsavas ital kémhatását körülbelül tíz pohár lúgos víz tudná ellensúlyozni. Szerencsére egyszerűbb módja is van az erózióval szembeni védekezésnek!

Négyszeres védelem a Pronamellel:

  • optimalizált fluoridtartalmú összetételének köszönhetően aktívan képes megerősíteni a felpuhult fogzománcot

  • segít megelőzni a fogzománc további kopását

  • segít az egészséges fogak és a fogíny megőrzésében

  • tisztítja és felfrissíti a szájat

További információért a Pronamelről kattints ide(x)

Legújabb receptek

Vaníliakrémes máktorta

Ez a torta pl. az ünnepi asztalon is megállja majd a helyét. A kevert tésztába került pl. egy kevés előzőleg megpörkölt mák, mert a mákos bejgli mellett szeretem egy-egy süteményben is ...

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...