A tojásnak számtalan elkészítése van, amit mindenki szeret - kedvtől, meg időjárástól függően lehet variálni őket. A mai nap kicsit felhős volt, így a tojásokat is ehhez alakítottam.
Ettél már tojásfelhőt?
Én még nem, ezért is csináltam ma reggel a szerkesztőségnek friss baguette-tel és paradicsommal. Némi kutatómunkával előástam egy 2012-es receptet, és leporoltam. A szósöl netvörkök hiánya miatt akkor nem lett felkapva ez az ötlet. Mostanáig. Ez is bizonyítja, hogy ami egyszer kimegy a divatból, az később vissza is jön: akárcsak a bomberdzseki, a kalap, vagy a hátizsák.
Tamáskollégám is csinált egy videót, miközben a sütőre várok, ezt néztem meg. Ja és tele van vele az instagram is:#cloudeggs hashtag alatt már több mint ötezer kép van feltöltve!
A tojásfelhő definíciója:
- A kemény habbá vert tojásfehérjéből kis felhőket formálsz,
- nagyjából 6-10 perc alatt barnára sütőd őket a sütőben,
- majd belehelyezed a tojássárgáját,
- és még 3 percre visszateszed.
A teljes receptet ITT megtalálod.
Ezért imádjaezt mostmindenki!
A#tojasfelhoegy teljesen új dimenzióba helyezi a reggeli hangulatot: még esős, borús napot is könnyű ilyen vidám, mosolygós felhőkkel indítani. Az egész csapat azt mondta, hogy 'iszonyatmenő'. Szerintem megéri a pepecselést.
Apropó pepecselés és sziszifuszi munka: a főzős-videós csapat elvitte a szerkesztőségből a konyharobotot, így kézi habverővel csináltam, pontmint nagyim régen.
Így sikerült…
Az egész olyan, mint egy tükörtojás, csak felhősebb, mert, hogy ez a lényeg. A fehérje könnyű, puha, azonban kicsit száraz és rágós, de a sárgájával együtt az egész tök krémes. Nem kerültünk tőle a fellegekbe, de finom volt, nekünk bejött. Talán azért nem készítenék ilyet minden nap.
Te kóstoltad már? Írd meg neked, hogy ízlett.