Érdekes módon kis hazánkban annyira nem elterjedt a fodros kel használata és fogyasztása, mint a világ más pontjain – ami már csak azért is furcsa, mert megannyi őszi-téli receptünk van, amiben tökéletes kiegészítővé válhat az erőteljes aromájú zöldség. Fordítsunk hát a trendeken, az idei szezonban együnk minél több fodros kelt – bevezetésképp már ismert fogások komfortos ölelésében!
Nézd meg galériánkban a fodros kellel kiegészíthető ételeket!
6 recept, amibe ősszel feltétlenül tegyél egy csokor fodros kelt
Krumplifőzelék
A burgonyával több receptben is csodásan kooperál a fodros kel – a főzelékből se hagyjuk ki. Akkor tegyük bele a közepes darabokra vágott leveleket, ha a krumpli már majdnem teljesen puha, így nem fogjuk szétfőzni egyik zöldséget sem. Az ízesítés és az elkészítés menete is maradhat ugyanaz, mindössze a fodros kel jelenléte lesz a különbség.
Sütőtökkrémleves
Kicsit kilóg a sorból ez az elem: ugyanis itt nem arról van szó, hogy közvetlenül bele kéne főznünk a fodros kelt a töklevesbe (bár ettől se riadjunk vissza, biztosan ízes eredményt ad). Nem bizony: feltétként alkalmazzuk a levelet, mégpedig olajjal és fűszerekkel ropogósra sütött feltétként, ami tökéletes ellenpontot képez a leves selymességével szemben. Nem mellesleg ízesebb és egészségesebb alternatívát jelent, mint a kenyérkocka.
Bableves
Mindegy, hogy melyik iskola szerint készítünk bablevest, nem fogunk ártani a végterméknek, ha beleszórunk a fazékba egy nagy csokor kellevelet. A hüvelyesek ízéhez és állagához amúgy is zseniálisan passzol a zöldség, nem mellesleg borzasztóan ősziessé tehetjük vele a levesünket.
Fodros kellel spékelhető receptek:
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Készíts el még több komfortos, őszies fogást: