Nyersen, sülve, főve – Így edd a fodros kelt minden formájában
Talán nem fogyasztjuk olyan sűrűn, mint kerek, fejes rokonát, ami valahol nagy kár, hiszen a fodros kel karakteres kiegészítője – de akár főszereplője is – lehet bármilyen ételnek, legyen szó főzésről, sütésről vagy nyers felhasználásról.
A magyar háztartások feltételezhetően gyakrabban fogadják be konyháikba a kelkáposztát, mint a fodros kelt – pedig a koraősszel és télen vásárolható rojtos, lilás-zöldes színű levelek kiváló alapot adhatnak raguknak, gazdagíthatnak leveseket, tésztaszósszá és rakottassá is alakulhatnak. Meglepően sokszínűen használhatjuk a fodros kelt kezdve a nyers módszerektől egészen a ropogóssá sütésig: vegyük sorra a legjobb alkalmazásokat.
Nézd meg galériánkban a fodros kel elkészítésének módszereit!
6 fotó
Receptek a kelkészítéshez:
chips
Fodros kelből készítettünk egy szuper egészséges chipset, ami olyan lett, hogy nem lehet abbahagyni! A recept roppant egyszerű, percek alatt elkészül és a végeredmény egy olyan chips, ami ...
pestós tészta
Szinte bármiből lehet pestót készíteni. Lényeg, hogy a fokhagyma, az olajos magvak és parmezán szentháromsága ne törjön meg. Nagy kedvenceim közé tartoznak az élénkzöld szószok és ...
különleges saláták
Ez egy hűvös időjáráshoz illő, különleges és kiadós saláta, ami gazdag ízeivel és intenzív, zöldes színeivel teljesen levesz minket a lábunkról. A fő és leglaktatóbb ...
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Szezonális alapanyagok, amiket ismerj meg és használj gyakran:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!