Nyersen, sülve, főve – Így edd a fodros kelt minden formájában

Talán nem fogyasztjuk olyan sűrűn, mint kerek, fejes rokonát, ami valahol nagy kár, hiszen a fodros kel karakteres kiegészítője – de akár főszereplője is – lehet bármilyen ételnek, legyen szó főzésről, sütésről vagy nyers felhasználásról.

A magyar háztartások feltételezhetően gyakrabban fogadják be konyháikba a kelkáposztát, mint a fodros kelt – pedig a koraősszel és télen vásárolható rojtos, lilás-zöldes színű levelek kiváló alapot adhatnak raguknak, gazdagíthatnak leveseket, tésztaszósszá és rakottassá is alakulhatnak. Meglepően sokszínűen használhatjuk a fodros kelt kezdve a nyers módszerektől egészen a ropogóssá sütésig: vegyük sorra a legjobb alkalmazásokat.

Nézd meg galériánkban a fodros kel elkészítésének módszereit!

Receptek a kelkészítéshez:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Szezonális alapanyagok, amiket ismerj meg és használj gyakran:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...