Nyersen, sülve, főve – Így edd a fodros kelt minden formájában

Talán nem fogyasztjuk olyan sűrűn, mint kerek, fejes rokonát, ami valahol nagy kár, hiszen a fodros kel karakteres kiegészítője – de akár főszereplője is – lehet bármilyen ételnek, legyen szó főzésről, sütésről vagy nyers felhasználásról.

A magyar háztartások feltételezhetően gyakrabban fogadják be konyháikba a kelkáposztát, mint a fodros kelt – pedig a koraősszel és télen vásárolható rojtos, lilás-zöldes színű levelek kiváló alapot adhatnak raguknak, gazdagíthatnak leveseket, tésztaszósszá és rakottassá is alakulhatnak. Meglepően sokszínűen használhatjuk a fodros kelt kezdve a nyers módszerektől egészen a ropogóssá sütésig: vegyük sorra a legjobb alkalmazásokat.

Nézd meg galériánkban a fodros kel elkészítésének módszereit!

Receptek a kelkészítéshez:

Fodroskel-chips

Fodros kelből készítettünk egy szuper egészséges chipset, ami olyan lett, hogy nem lehet abbahagyni! A recept roppant egyszerű, percek alatt elkészül és a végeredmény egy olyan chips, ami ...

Krémes fodroskel-pestós spagetti

Szinte bármiből lehet pestót készíteni. Lényeg, hogy a fokhagyma, az olajos magvak és parmezán szentháromsága ne törjön meg. Nagy kedvenceim közé tartoznak az élénkzöld szószok és ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Szezonális alapanyagok, amiket ismerj meg és használj gyakran:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...