Fluoreszkáló fagyi és más hihetetlen jeges nyalánkságok egy nem mindennapi kiállításon

A Bompas and Parr designerduó látványos kiállítással ünnepli a nyár legfontosabb szimbólumát, a fagyit, Londonban, a British Museum of Food-ban.   

A British Museum of Foodösszefogott az extravagáns hozzáállásáról híres Bombas and Parr food designnal foglalkozó csapattal. Nagyszabású kiállítást szenteltek a nyár slágerének, a fagyinak.

A designerduó a SCOOP névre hallgató kiállításon a fagyit olyan módon szeretné bemutatni, ami minden érzékszervet igénybe veszi.

Lehet kóstolni olyan fagyit, ami világít a sötétben, de a desszertek sötét oldalát is fel lehet fedezni. Ezen felül a fagyott finomságok fogyasztásának neurológiai alapjairól is tájékozódhatunk.

A kiállítás megrendezésének ideje éppen egybeesik egy kerek évfordulóval. 300 évvel ezelőtt, 1718-ban jelent meg az első angol nyelvű szakácskönyv, amiben szerepelt fagylaltrecept.Mary Eales receptjei a saját korukban is népszerűen voltak, elvileg Anna királynő udvarában is árult fagyit.

A kiállításRobin és Caroline Weir 14 ezer elemet számláló fagylaltos tematikájú gyűjteményén alapul. Régi eszközök, szervírozótálak, alkalmazott grafikai és képzőművészeti tárgyak is szerepelnek a kollekcióban. WeirékIce Creams Sorbets and Gelati The Definitive Guidecímen díjnyertes kézikönyvet is megjelentettek a témában.

A kiállítás külön figyelmet szentelAgnes B. Marshallnak, akit a viktoriánus időszakban "Jégkirálynőként" tartottak számon. Rengeteg recept, de még fagylaltgép is fűződik a nevéhez.

Marshall már a korai 1800-as években szorgalmazta a folyékony nitrogén alkalmazását a fagyikészítéshez.

A kiállítás július 3-ától egészen szeptember 30-ig várja a látogatókat.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Egy nap alatt körbeettük és bringáztuk a balatoni kiskört - ide menjetek Ti is habzsi-dőzsizni

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...