Fizetni kell majd a maradékért az éttermekben

Az élelmiszerpazarlás csökkentése céljából számos étterem felárat számít fel, ha ételt hagysz a tányérodon.

Világszerte gond, mi legyen a tányéron hagyott ételmaradékokkal az all-you-can-eat éttermekben - az élelmiszerpazarlás csökkentése céljából így számos helyen bevezették, hogy felárat számítanak fel az el nem fogyasztott falatokért - írja maradeknelkul.hu. Nálunk például a Bambuszliget Japán étterem és sushi bár követi ezt a policyt, a maradék mennyiségétől függően fizettet többet a vendégeivel.

Egy Németországban levő ázsiai étteremben például a vendégek 2 órát kapnak, hogy kipróbálják azokat a fogásokat, amik megtetszenek nekik, de ha túl sokat szednek maguknak, a tányéron levő maradékért cserébe 1 eurót kell fizetniük. Egy kínai-mongol étteremben pedig 100 gramm maradék után kérnek 2 eurót.

A vendégek többsége állítólag könnyedén elfogadja a környezetvéldemi és pazarlásellenes rendelkezést, de azért kiváncsaiak lennénk, mi lenne nálunk, ha mindenütt bevezetnék a rendelkezést.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Top 9 krémesen majonézes tojás és saláta az ünnepekre

A majonézes salátáknál illetve a krémes tojásételeknél semmi nem egészíti ki jobban a rántott pontypatkót és a különféle ünnepi húsokat, ez tény. Ne hezitáljunk, az év végén igenis megérdemeljük a gazdag, tunkolni valóan majonézes finomságokat, sőt, ha szeretjük, csípősen pikánssá is tehetjük őket!

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...