Világszerte gond, mi legyen a tányéron hagyott ételmaradékokkal az all-you-can-eat éttermekben - az élelmiszerpazarlás csökkentése céljából így számos helyen bevezették, hogy felárat számítanak fel az el nem fogyasztott falatokért - írja maradeknelkul.hu. Nálunk például a Bambuszliget Japán étterem és sushi bár követi ezt a policyt, a maradék mennyiségétől függően fizettet többet a vendégeivel.
Egy Németországban levő ázsiai étteremben például a vendégek 2 órát kapnak, hogy kipróbálják azokat a fogásokat, amik megtetszenek nekik, de ha túl sokat szednek maguknak, a tányéron levő maradékért cserébe 1 eurót kell fizetniük. Egy kínai-mongol étteremben pedig 100 gramm maradék után kérnek 2 eurót.
A vendégek többsége állítólag könnyedén elfogadja a környezetvéldemi és pazarlásellenes rendelkezést, de azért kiváncsaiak lennénk, mi lenne nálunk, ha mindenütt bevezetnék a rendelkezést.
Ezeket olvastad már?
Egy fotó, amitől megsajnálod Justin Biebert - így kell ebédelnie...
Nem kell, hogy a szíved csücske legyen, mindenképp megsajnálod, ha meglátod ezt a fotót. Mert egy celebnek így kell ebédelnie, ha kiszúrják a rajongói. Döbbenet.
Nosalty6 kaja, amit a Szex és New York hozott divatba
A világ - főleg nőkből álló felének - egyik kedvenc női sorozata, és bár rengetegen gyűlölik, tény, hogy stílusteremtő volt. De hogy még kajafronton is divatot indított...
Brecz JuditFőzzél otthon, így jelentős költségtöbblet nélkül ehetsz egészségesebben
Szükséged lesz néhány klassz praktikára, egy jó szakácskönyvre, de receptek után böngészhetsz az interneten is, és máris bravúros szakáccsá válhatsz otthon.
admin19 húsvétváró, tojásos reggeli
Egy kiadós tojásreggeli tökéletes napindító, délig biztosan nem nézünk a konyha felé. Ments el belőlük húsvétra is: maradék sonka, tojás felhasználására jó ötletadók lehetnek.
Nosalty