A desszert három rétegből áll, ennek ellenére pofonegyszerű, és hamar elkészíthető. Nem kell sokáig ott állni mellette, nincs sütőjáratás, összesen 3 percre kell bekapcsolni a főzőlapot, amíg a zselatint feloldjuk.
A sütemény alapját egy egyszerű vajas-kekszes réteg adja, amihez érdemes valamilyen digestive kekszet használni. Sokad dobhat a sütin az is, ha a keksz mellé némi mandulát, mogyorót vagy diót darálunk.
A málna a recept egyik sztárja, ezt több helyen is felhasználjuk a sütiben. Kerül egy adag egész málna a joghurtos rétegbe, egy adag főzve a tetejére, pár szemet pedig a díszítéshez is félreteszünk.
A süti másik lelke pedig a görög joghurt, amiből érdemes zsírosabb, tényleg jó minőségűt választani, mert nagyon sok múlik rajta. A joghurtot némi tejszínnel tesszük még légiesebbé, zselatinnal pedig remegősen tökéletessé.
Apropó, zselatin: arra nagyon figyeljünk, hogy a lapokat áztassuk be használat előtt 10 percre, főzéskor pedig még véletlenül se forraljuk fel. A joghurtos réteg mellett érdemes a málnaszószba is tenni egy-két lapot, hogy szépen szeletelhető és stabil legyen a végeredmény.
Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!