Ha valami finomra vágysz, de nem akarod bekapcsolni a sütőt: sütés nélküli málnás joghurtkocka

Van élet a fagylalton túl, ha nyári desszertekről van szó: mi most egy szuper, zselatinos joghurtkockát készítettünk, amiben az egyetlen nehézség az, hogy várni kell, amíg megdermed. (x)

A desszert három rétegből áll, ennek ellenére pofonegyszerű, és hamar elkészíthető. Nem kell sokáig ott állni mellette, nincs sütőjáratás, összesen 3 percre kell bekapcsolni a főzőlapot, amíg a zselatint feloldjuk.

A sütemény alapját egy egyszerű vajas-kekszes réteg adja, amihez érdemes valamilyen digestive kekszet használni. Sokad dobhat a sütin az is, ha a keksz mellé némi mandulát, mogyorót vagy diót darálunk. 

Frissítő, légies, remegősen tökéletes - recept ITT

A málna a recept egyik sztárja, ezt több helyen is felhasználjuk a sütiben. Kerül egy adag egész málna a joghurtos rétegbe, egy adag főzve a tetejére, pár szemet pedig a díszítéshez is félreteszünk.

A süti másik lelke pedig a görög joghurt, amiből érdemes zsírosabb, tényleg jó minőségűt választani, mert nagyon sok múlik rajta. A joghurtot némi tejszínnel tesszük még légiesebbé, zselatinnal pedig remegősen tökéletessé.

A málnás joghurtkocka pontos receptjét ITT találjátok

Apropó, zselatin: arra nagyon figyeljünk, hogy a lapokat áztassuk be használat előtt 10 percre, főzéskor pedig még véletlenül se forraljuk fel. A joghurtos réteg mellett érdemes a málnaszószba is tenni egy-két lapot, hogy szépen szeletelhető és stabil legyen a végeredmény.

Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...