Kívül bacon, belül szilva – csirkemájas partifalatka karácsonyra

Ez a recept gyors, ízletes, komfortos, mégis ünnepi. Körettel, savanyúsággal tökéletes főétel, de hidegtálon kis partifalatként is szuperül megállja a helyét.(x)

Ez a közkedvelt partifalatka csirkemájjal készül, melyet aszalt szilvával csomagolunk baconköntösbe. Egyáltalán nem időigényes elkészíteni, akár előre is összedobhatjuk, és tálalás előtt közvetlen betoljuk a sütőbe. Íme a recept:

Baconbe tekert, aszalt szilvás csirkemáj - RECEPT ITT!

A csirkemájat megtisztítjuk, és 4-5 centis darabokra vágjuk. A baconszeleteket lefelezzük. A csirkemájat és egy szem aszalt szilvát körbetekerünk a baconnel, majd ha szükséges, egy fogpiszkálóval átszúrjuk, hogy ne essen szét. Felforrósított serpenyőben kicsit elősütjük, majd hőálló tepsibe tesszük, megszórjuk borssal, és előmelegített 190 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Baconbe tekert, aszalt szilvás csirkemáj - RECEPT ITT!

Körettel, savanyúsággal, hidegen-melegen egyaránt tökéletes vendégváró falatka. Készítsétek el ti is!

Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!

Címlapról ajánljuk