Kívül bacon, belül szilva – csirkemájas partifalatka karácsonyra

Ez a recept gyors, ízletes, komfortos, mégis ünnepi. Körettel, savanyúsággal tökéletes főétel, de hidegtálon kis partifalatként is szuperül megállja a helyét.(x)

Ez a közkedvelt partifalatka csirkemájjal készül, melyet aszalt szilvával csomagolunk baconköntösbe. Egyáltalán nem időigényes elkészíteni, akár előre is összedobhatjuk, és tálalás előtt közvetlen betoljuk a sütőbe. Íme a recept:

Baconbe tekert, aszalt szilvás csirkemáj - RECEPT ITT!

A csirkemájat megtisztítjuk, és 4-5 centis darabokra vágjuk. A baconszeleteket lefelezzük. A csirkemájat és egy szem aszalt szilvát körbetekerünk a baconnel, majd ha szükséges, egy fogpiszkálóval átszúrjuk, hogy ne essen szét. Felforrósított serpenyőben kicsit elősütjük, majd hőálló tepsibe tesszük, megszórjuk borssal, és előmelegített 190 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Baconbe tekert, aszalt szilvás csirkemáj - RECEPT ITT!

Körettel, savanyúsággal, hidegen-melegen egyaránt tökéletes vendégváró falatka. Készítsétek el ti is!

Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...