Ez a közkedvelt partifalatka csirkemájjal készül, melyet aszalt szilvával csomagolunk baconköntösbe. Egyáltalán nem időigényes elkészíteni, akár előre is összedobhatjuk, és tálalás előtt közvetlen betoljuk a sütőbe. Íme a recept:
A csirkemájat megtisztítjuk, és 4-5 centis darabokra vágjuk. A baconszeleteket lefelezzük. A csirkemájat és egy szem aszalt szilvát körbetekerünk a baconnel, majd ha szükséges, egy fogpiszkálóval átszúrjuk, hogy ne essen szét. Felforrósított serpenyőben kicsit elősütjük, majd hőálló tepsibe tesszük, megszórjuk borssal, és előmelegített 190 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Körettel, savanyúsággal, hidegen-melegen egyaránt tökéletes vendégváró falatka. Készítsétek el ti is!
Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!