Így készíts egyszerűen majonézes salátát, ami főételként és köretként is megállja a helyét

Ki ne szeretné a majonézt, ezt az egyszerű, házilag is elkészíthető, krémes szószt, ami mindent annyival finomabbá tesz? Az biztos, hogy mi imádjuk, pláne ebben a pofonegyszerű újburgonya-salátában. (x)

Majonézt készíteni nagyon egyszerű házilag, igaz, igényel némi alkarmunkát, ha kézi habverővel dolgozunk. A tökéletes állag titka, hogy a mustárt viszonylag az elején hozzáadjuk, az olajat pedig lassan, csak egy vékonyka sugárban csurgatjuk hozzá. Lehet persze mindenfélével fűszerezni a majonézt, ám mi most maradtunk a sztenderd sónál és fehér borsnál, a végén pedig egy kevés citromlével egyenlítettük ki az ízeket. Egyébként, ha nagyon nincs időnk, érdemes kipróbálni a botturmixos majonézt is, ami potom 30 másodperc alatt elkészül. Az egyetlen lényegi különbség, hogy utóbbiba egész tojás szükséges.

A majonézes újburgonya-saláta receptjét ITT találod

Mivel még szezonja van az újburgonyának, mi most ezt szemeltük ki a saláta főszereplőjének. Olívaolajjal, újhagymával és sóval-borssal fűszereztük, majd sütőben aranybarnára sütöttük - ezt a lépést akár szabadtéri grillen is kivitelezhetjük. A salátába került még friss újhagyma, jó adag petrezselyem és blansírozott zöldbab is, tálaláskor pedig főtt tojással díszítettük, hogy a proteinlöket is meglegyen.

Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...