Így készíts egyszerűen majonézes salátát, ami főételként és köretként is megállja a helyét

Ki ne szeretné a majonézt, ezt az egyszerű, házilag is elkészíthető, krémes szószt, ami mindent annyival finomabbá tesz? Az biztos, hogy mi imádjuk, pláne ebben a pofonegyszerű újburgonya-salátában. (x)

Majonézt készíteni nagyon egyszerű házilag, igaz, igényel némi alkarmunkát, ha kézi habverővel dolgozunk. A tökéletes állag titka, hogy a mustárt viszonylag az elején hozzáadjuk, az olajat pedig lassan, csak egy vékonyka sugárban csurgatjuk hozzá. Lehet persze mindenfélével fűszerezni a majonézt, ám mi most maradtunk a sztenderd sónál és fehér borsnál, a végén pedig egy kevés citromlével egyenlítettük ki az ízeket. Egyébként, ha nagyon nincs időnk, érdemes kipróbálni a botturmixos majonézt is, ami potom 30 másodperc alatt elkészül. Az egyetlen lényegi különbség, hogy utóbbiba egész tojás szükséges.

A majonézes újburgonya-saláta receptjét ITT találod

Mivel még szezonja van az újburgonyának, mi most ezt szemeltük ki a saláta főszereplőjének. Olívaolajjal, újhagymával és sóval-borssal fűszereztük, majd sütőben aranybarnára sütöttük - ezt a lépést akár szabadtéri grillen is kivitelezhetjük. A salátába került még friss újhagyma, jó adag petrezselyem és blansírozott zöldbab is, tálaláskor pedig főtt tojással díszítettük, hogy a proteinlöket is meglegyen.

Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...