8 eszköz, ami kis konyhában is elfér, és megkönnyíti az életed

Ha kicsi a konyhád, akkor sem árt - és nem is lehetetlen - , hogy felszereld csupa fontos és hasznos kütyüvel, melyek elsősorban nem a méretükről híresek. Mutatjuk, mely apróságok ezek! (x)

Ha nincs túl nagy hely a konyhádban, kicsi a helyiség, és végesek a férőhelyek, akkor sem maradhatsz alapvető és/vagy hasznos konyhai eszközök nélkül. Mutatjuk, melyek azok, amelyek szerintünk elkelnek egy tisztességesen felszerelt konyhában...és el is férnek!

1.) FOKHAGYMANYOMÓ

Nagyot nem mondtunk most, mert elég alapkellék, de mi tényleg szeretjük használni, mert praktikus, pici, és legfőképpen gyors megoldás, ha zúzott fokhagymára vágyik a recept vagy az adott étel. Nem kell szöszmötölni a vagdosással. Válaszd mondjuk ezt!

2.) SAJTRESZELŐ

Sokféle létezik, van, aki a nyeles-laposra esküszik, van, aki a jó öreg négyoldalúra, de mi ezt a dobozosat szeretjük, mert a lereszelt kedvenc rögtön egy tálkában landol, szemetelés nélkül. Sok fér bele, nagycsaládosok előnyben!

3.) HÁMOZÓ

Cukkini, répa, spárga, krumpli, alma, uborka? Bármelyik is legyen, amit épp megfosztanál héjától, ezt a fajtát vesd be, mert extra könnyed és gyors, csak úgy suhan a kézben, és mindenütt elfér.

4.) OLLÓ

Egy kiváló minőségű háztartási olló az az eszköz, ami egészen biztos már a nagyi meg anya fiókjában is ott lapult, és akár évtizedekig használatban volt. Válassz a fenntarthatóság jegyében újrahasznosított anyagból készültet, hogy a tudatosságra se legyen panasz. Minden háztartási feladatot ellát, szinte bármit elvág, nélkülözhetetlen. Apríthatsz vele akár zöldfűszert is, de az alufóliádat vagy sütőpapírod is elvágja, naná!

Tyúkhúsleves

A legklasszikusabb vasárnapi ebéd...pofonegyszerű, csak türelem kell hozzá, meg egy kis gyakorlat. Minden háznál máshogy készítik, a mienk nem szentírás, de szerintünk így a ...

Rákóczi-túrós piteformában

A Rákóczi-túrós az egyik legautentikusabb magyar sütemény gyerekkorunk egyik nagy slágere, a Rigó Jancsi, a mignon és a dobostorta mellett. Magas és pompázatos tojásfehérjehab, édes ...

Snidlinges mátrai borzaska

A mátrai borzaska egy eszméletlenül finom húsétel, amiben a húst burgonyás masszával vonjuk be, és így sütjük ki. A frissen sült húsra pedig reszelt sajtot halmozzunk, és tejföllel ...

5.) BOTMIXER

Ha nem is rögtön egy turmixgéppel vagy késes aprítóval kezdesz, akkor is beférhet a szűkös helyre egy botmixer! Krémlevesek, szószok, főzelékek jóbarátja, mely pillanatok alatt krémesít le mindent, ami az útjába kerül. Hasznos és hatékony.

6.) HABVERŐ

Ha egy laza rántottára vágysz, vagy házi majonézt kutyulsz, esetleg a sodót, a tésztaszószt vagy a mártást kevernéd simára...egy szóval csomó alkalommal kisegítőd lehet egy szilikon habverő. Jól tisztítható, praktikus, kötelező kellék.

7.) KÉSMÁGNES

Butaságnak tűnhet elsőre és felesleges úri huncutságnak, de gondolj bele: pont hogy a kicsi konyhák megmentője lehet! Erősítsd a falra, és mehet rá minden szuper késed, így elkerülve a zömök fa késtárolók lábatlankodását a konyhapulton.

8.) GYÜMÖLCSFACSARÓ

Nem létszükséglet, de azt úgyis beszerzed, ami neked elengedhetetlen, ő pedig szimplán csinos, picike, bárhol elfér, és segítségével egészségesen indíthatsz minden reggelt. Ne nézzük le őt, a legfinomabb gyümölcsleveket produkálja!

Citromos csodapite

A süti, amit egy tésztából készítünk, mégis három rétegű lesz. Egyébként intelligens krémes néven is fut a vaníliás változata... A receptet jocooks oldalán találtam.

Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...