A fish & chips-nek évszázados története van – ez idő alatt a recept is sokat formálódott. A kezdetekkor a hal bundáját lisztből és vízből készítették, és bő ecettel leöntve fogyasztották. Mostanra leginkább a sörtésztás verzió a legelterjedtebb, amit általában borsópürével vagy különböző mártogatósokkal tálalnak.
Nézd meg a receptvideónkat itt:
A receptet itt találod!
A tökéletesen ropogós bundát többféleképpen is megvalósíthatjuk: sütőport, szódabikarbónát vagy akár keményítőt is keverhetünk a masszába. Mi viszont most még jobban megextráztuk azzal, hogy a halat pankomorzsába paníroztuk, amitől jóval ropogósabb és gusztább lesz a bunda. Hozzá szintén ropogósra sült hasábburgonyát készítettünk friss, zöldfűszeres remuláddal.
A fish and chips-et rengetegen szeretik, és szerintünk is megunhatatlan, mindenképp próbáljátok ki Ti is!
Keress még több Vénusz első préselésű napraforgóolajjal kapcsolatos anyagot itt!