50 év után bezárt Pest legendás retró cukrászdája

Volt Újlipótváros szívében, a Balzac és a Hollán Ernő utcák találkozásánál egy saroknyi kis cukrászda, ami az elmúlt több mint 50 évben ugyanazokkal a finomságokkal boldogította az oda betérőket. Sajnos többé már nem nyit ki az üzlet – viszlát, Fischer cukrázda!

Múlt szombaton utoljára zárta be ajtaját a vendégek előtt a budapesti Fischer cukrászda – a sokak által kedvelt retró üzlet több mint 50 éven keresztül szolgálta ki az oda betérőket, mégpedig szinte változatlanul. Fischer Aurél a kezdetektől szinte ugyanazokkal a süteményekkel dolgozott, és a pult mögött is ő várta a vendégeket, még az utólsó években is. A Fischer cukrászda sokak szívébe belopta magát, emléke egész biztosan velünk marad.

50 év után bezárt pest legendás retró cukrászdája

Az elmúlt hét szombatján került ki a búcsút jelző papír a cukrászda ajtajára, amelyben a tulajdonosok megköszönték a korábbi évek támogatását: „Köszönjük szépen Mindenkinek, aki az elmúlt több mint 50 évben nálunk vásárolt és szeretett minket!”

1973-tól kezdve vezette Fischer Aurél a kis üzletet, a süteményeket a cukrászda alatti üzemben készítette, saját recept alapján.

Az utóbbi években lánya vette át a vezetést (a Fischer családban amúgy több szakképzett cukrász is volt), azonban Fischer bácsi még továbbra is kiszolgálta a vendégeket a pult mögül.

Egy olyan budapesti intézményt veszítettünk el, amely tényleg egyedülálló volt a maga nemében. A régi idők ízeinek egyik utolsó őrét, ahol még meg lehetett kóstolni az olyan (ma már kevés helyen kapható) finomságokat, mint a Tátra-csúcs, indiáner vagy gesztenyeszív. (A szerkesztő személyes kedvencei közé tartozott az almás pite és az ischler.) Nyáron természetesen a fagylalt is megjelent a pultban: aki kóstolta a citromot, pisztáciát vagy puncsot, külön szomorú lehet, hogy idény nyáron már nem tud majd kérni belőlük egy-egy gombóccal.

Viszlát, kedves kis Fischer cukrászda, hiányolni fogunk!

Forrásunk volt.

Címlapkép: Facebook


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Címlapról ajánljuk