-
1.
Bármilyen zöldségből mártogatóst készíthetsz ezzel a módszerrel
A mártogatós egy nagyon színes és változatos műfaj, persze könnyű ezt mondani. Az improvizálás recept nélkül nem olyan egyszerű, ezért most jöjjön egy univerzális, mindennel használható alapötlet.
-
2.
6 furcsa alapanyag, amitől őrjítően finom lesz a levesed
Levesbe nagyon sok minden tehetünk, ez is valahol a fogás szépsége. Persze az olyan alapvető dolgokon túl, mint zöldség, hagyma, fokhagyma, hús és fűszerek, néhány szokatlan dolog is a fazékba eshet, sokkal, de sokkal ízesebbé téve az ételt.
-
3.
A legjobb saláták gyakran maradékokból készülnek
A saláta egy sokszínű spektrum, ami az egyszerű leveles zöldektől tart, a sült zöldségeken át, egészen a gabonákig és tésztáig. És ezen a spektrumon általánosan elfogadott igazságnak tűnik, hogy maradékból finomabb lesz a saláta.
-
4.
A bodza és a rebarbara lakótársak lettek egy óriás pohárkrémben
A trifle talán nem a legismertebb édesség kis hazánkban, pedig ez az impozáns óriás pohárkrém megérdemel minden pillanatnyi figyelmet. Én most egy nyárköszöntő, rebarbarás-bodzás verziót készítettem.
-
5.
A trükk, amitől még finomabb, egyenesen napsütötte aranysárga lesz a tojásreggelid
Vannak dolgok, melyek sose jutnának eszünkbe magunktól, pedig ha belegondolunk, tulajdonképpen logikusak. És miért ne illene a sárgarépa édesen-sós narancs színe és íze egy mezei reggeli tojásételhez? Mi most a répa levében fürösztöttük meg a tükörtojásainkat, és de jól tettük!
-
6.
Színes, fanyar, illatos – Így használd a rebarbarát egy profi cukrász szerint
A rebarbara tavasz végén, nyár elején jelenik meg a piacokon, ezt a szezont pedig érdemes kiélvezni, ameddig van rá lehetőségünk. Most egy profi cukrász mondja el, szerinte mire figyeljünk, és hogyan tudja a legjobb arcát mutatni a zöldség, amit desszertekbe teszünk.
-
7.
Készíts igazi, friss sangriát, aminek köze sincs a bolti pancshoz
Aránylag olcsó és könnyen fejünkbe szálló boralapú lőre, vagy ügyes kezekben kiváló nyári frissítővé váló koktél? Hogy álltok az ibériai félsziget kancsós-gyümölcsös kevert italával?
-
8.
Így lesz a savanyú sóskából fincsi főzelék, leves vagy saláta
Megosztó zöldség, amelyért vagy rajongunk, vagy messziről elkerüljük. A sóska jól elkészítve egy igazi kuriózum, amit tavasztól frissen, vagy fagyasztva egész évben bátran készíthetünk, érdemes kísérletezni vele, mert nagyon egészséges és finom ételek készíthetők belőle.
-
9.
Így készítsd el Olaszország legbujább, opálos-sárga italát, a limoncellót
A házi limoncello, ami nem kevesebb, mint tizenegy citromból készült, és a vodkától oly' buja, most a tied lehet. Öntsd az olasz életérzést a poharadba, dőlj hátra, és szürcsölj bele a nyárba!
-
10.
Készíts mennyei Snickerst datolyából – Itt az új TikTok-videónk!
Ennél valami finomat, de jó lenne, ha minél kevesebb cukor lenne benne, és még viszonylag egészséges is lenne? Legújabb TikTok-videónkban az egyik legnépszerűbb csokoládédesszert, a Snickers vegán változatát készítettük el!
Napsütötté tettük a reggeli tojásodat, elárultuk, hogyan lesznek igazán izgalmasak a sóskás fogások
A múlt hét igazán izgalmasan telt, hiszen elárultuk, hogyan készíthetsz mennyei mártogatóst bármely zöldségből, maradékból dobtunk össze csodás salátákat, és lakótársakká tettük a rebarbarát és a bodzát egy óriási, impozáns pohárban.