Finom, édes görögdinnyét vagy harsogóan friss retket látsz a képen?

Az idei év egyik csodaszép slágere egy gyönyörű, dinnyére emlékeztető retekfajta lehet. Ismerkedjetek meg ezzel a csodaszép zöldséggel!    

Egy látványos retekfajta fogja meghódítani idén a szívünket. A görögdinnyére emlékeztető, kívül zöld, belül piros retek a Kínában őshonos, de a Japánban és Koreában nagyon népszerű daikon egyik ősi variánsa.

Ez a csodaszép retek kissé édeskés ízű, enyhe borsos, pikáns felhangokkal. Lágyabb az aromája, mint a jól ismert kis piros reteknek. Állaga friss, roppanós.

Kérdéses, hogy ez a különleges retek mikor lesz idehaza kapható a zöldségeseknél, az azonban biztos, hogy görögdinnyeretek magokat vásárolhatunk akár már ma is online. Ha belevágunk, és ültetünk ilyen finomságot, az érett zöldséget nyersen, savanyítva vagy akárlevesek összetevőjeként is érdemes megkóstolni.Szendvicsfeltétként is nagyon gusztusos, de akár csipszet is készíthetünk belőle - ebben az esetben kevésbé érvényesül a szépsége.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Milyen a tökéletes burger Anthony Bourdain szerint? Eláruljuk

Legújabb receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Címlapról ajánljuk

A szegfűszeg 4 áldásos hatása, amiért nemcsak az aprósütid lesz...

Az adventi időszak közeledtével sok helyen előkerülnek a kiszúróformák és a sodrófa, hogy ismét mennyei illatok töltsék meg a lakást. Az ünnepi sütemények (egyik) elmaradhatatlan fűszere pedig nem más, mint a szegfűszeg, ami szinte minden télies finomságnak jól áll, többek közt a mézeskalácsnak. Ráadásul nemcsak a sütid, hanem a szervezeted is hálás lesz neki!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...