Popcorn, chips, ropi, perec és csokicsodák. Ilyen és ehhez hasonló termékeket vásárolhatunk filmnézés előtt a moziban, sőt, elkészíthetjük őket otthonunkban is, de vajon nincsen náluk finomabb? Hát persze, hogy van! A csokiba mártott pálcika és a fűszeres csicseriborsó például két szuper rágcsálnivaló otthoni filmnézéshez.
Mikádó: a japán csokis ropi. Így elsőre furán hangzik, de ha valaki kóstolta már, akkor valószínű, hogy a megszállottjává vált. Az enyhén sós, vajas tésztájú pálcika és az étcsokoládé íze fantasztikusan harmonizálnak. Elkészíteni sem olyan nehéz, csak egy jó habnyomóra lesz szükségünk.
Filmnézés közben nem ropog olyan hangosan a fogak alatt. Így mindenki jól hallhatja mit mondott a főszereplő a kedvesének. Nem maradunk le egy részletről sem. Kevésbé hizlal, mivel sokáig ízlelgethetünk egy-egy darabot, és talán kevesebb is elég belőle, ha egy giga-maxi pattogatott kukoricával hasonlítjuk össze. A külleméről nem is beszélve, hiszen nagyon tetszetős. A csokis rész csak a pálcika kétharmadáig tart, így nem kenik össze magukat vele a gyerekek.
De maradjunk az igazi sós rágcsáknál, hiszen nem mindenki szereti keverni a sós és édes ízeket. A pirított csicseriborsó egy nagyszerű választás: sütés után kívül ropogós, belül puha lesz. Nagyon jól bírja a fűszerezést: kipróbálhatjuk fokhagymásan, friss fűszerekkel, de a paprika íze is nagyon jól áll neki. Chilivel pikáns, de akár indiai fűszerezéssel is elkészíthetjük. Csak egy kis fantázia kell hozzá!
Idén 25 éves a magyar vonatkozású nagy sikerű amerikai rajzfilmsorozat, a Simpsons család, így ezt a kis videót küldöm a családi filmnézéshez és a nem mindennapi rágcsákhoz.
Jövő héten elbúcsúztatjuk az édes-szaftos, nyári paradicsomot, csak egy hét, és eltűnik a piaci kínálatból. Addig is keressünk minél több új alternatívát a régi és unalmas, filmes rágcsák kiváltásra!Gréti