„A Padron egy szerelemgyerek, amiben kiteljesedik az életünk egyik fele” – a Padron Tapas és testvérétterme vezetői a 24.hu podcastjában

A spanyol életérzés budapesti megteremtője a Padron Tapas bár, amelynek kalandos múltjáról és izgalmas jövőjéről most Beck Márton üzletvezető és hamarosan nyíló testvéréttermük egyik ötletgazdája, Farkas Gábor meséltek a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

A 24.hu gasztronómiai podcastja, a Filéző ezen a héten a Padron Tapas képviselőit látta vendégül. Beck Márton a tapas bár vezetője, barátja, Farkas Gábor pedig a hamarosan nyíló testvérétterem, a PitPit ötletgazdája. Ők meséltek most az étterem indulásáról, az azt megelőző inspirálódásról és vilgjárásról, illetve a jövőt illető tervekről is. A Filéző legújabb részében életre kel a mediterrán, spanyol életérzés.

„A Padron egy szerelemgyerek, amiben kiteljesedik az életünk egyik fele”

Abszolút családi történet

Ahogy Márton említette, a Padron Tapas története szorosan összekapcsolódik családjának történetével. Gyermekkorában ugyanis nagyon sokat utaztak szüleivel (édesanyja a MALÉV-nál dolgozott), így lehetősége volt sokat látni a világból.

Ezen kívül a családi szemlélet is sokat formált gondolkodásán, Ahogy mondta, édesapja mindig azt vallotta, hogy egy kultúrát a legjobban a gasztronómián keresztül lehet megérteni.

Minden utat a piacokon kell kezdeni, mert a piacokon keresztül lehet a legjobban megérteni, hogyan működik egy város

– idézte fel édesapja szemléletét Márton. Látható tehát, hogy életének meghatározó része volt az utazás és a gasztronómia, már gyerekkorától kezdve.

Spanyol életérzés Budapesten

Spanyolországba kifejezetten sokat utaztak, Márton pedig viszonylag hamar megkedvelte Barcelona városát. Azonban amikor pár évvel később, fiatal felnőttként elkezdtek gondolkozni Gábor barátjával, hogy egy új helyet kéne nyitni az éppen átalakuló Budapesten, még nem ebbe az irányba indultak el.

Első ötletük egy pho levesező volt, ami azonban végül nem valósult meg. A nemzetközi gasztronómia ekkor (2007-2008 környékén) épphogy csak megjelenőben volt Budapesten, és Mártonék úgy érezték, hogy a spanyol ízvilág alulreprezentált a városban.

Ami egy részről érthető, más részről viszont nem annyira. Hiszen a magyar és spanyol konyhák ugyanúgy értékelnek bizonyos alapanyagokat (pl. sertéshús), és a fűszerezésben is vannak rokon vonalak.

Inkább az étkezéshez való hozzáállás az, ami kissé eltérő: a magyar vendégek jobban szeretik a nagy adagokat, ezzel szemben a legtöbb spanyol vendéglátóhelyen a tapas, tehát a kis kísérőfalatok népszerűek.

Ezt eleinte nehéz volt megszerettetni a magyar közönséggel, persze ma már sokkal jobb a helyzet, hiszen a vendégek nagy része megértette, hogy a tapas nemcsak kis falatokat, hanem magát a hangulatot, az élményt is jelenti.

A teljes beszélgetés megtalálható a 24.hu oldalán, érdemes végighallgatni, érdekes dolgok derülnek ki belőle.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Még több izgalmas beszélgetés gasztroarcokkal:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek