„A Padron egy szerelemgyerek, amiben kiteljesedik az életünk egyik fele” – a Padron Tapas és testvérétterme vezetői a 24.hu podcastjában

A spanyol életérzés budapesti megteremtője a Padron Tapas bár, amelynek kalandos múltjáról és izgalmas jövőjéről most Beck Márton üzletvezető és hamarosan nyíló testvéréttermük egyik ötletgazdája, Farkas Gábor meséltek a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

A 24.hu gasztronómiai podcastja, a Filéző ezen a héten a Padron Tapas képviselőit látta vendégül. Beck Márton a tapas bár vezetője, barátja, Farkas Gábor pedig a hamarosan nyíló testvérétterem, a PitPit ötletgazdája. Ők meséltek most az étterem indulásáról, az azt megelőző inspirálódásról és vilgjárásról, illetve a jövőt illető tervekről is. A Filéző legújabb részében életre kel a mediterrán, spanyol életérzés.

„A Padron egy szerelemgyerek, amiben kiteljesedik az életünk egyik fele”

Abszolút családi történet

Ahogy Márton említette, a Padron Tapas története szorosan összekapcsolódik családjának történetével. Gyermekkorában ugyanis nagyon sokat utaztak szüleivel (édesanyja a MALÉV-nál dolgozott), így lehetősége volt sokat látni a világból.

Ezen kívül a családi szemlélet is sokat formált gondolkodásán, Ahogy mondta, édesapja mindig azt vallotta, hogy egy kultúrát a legjobban a gasztronómián keresztül lehet megérteni.

Minden utat a piacokon kell kezdeni, mert a piacokon keresztül lehet a legjobban megérteni, hogyan működik egy város

– idézte fel édesapja szemléletét Márton. Látható tehát, hogy életének meghatározó része volt az utazás és a gasztronómia, már gyerekkorától kezdve.

Spanyol életérzés Budapesten

Spanyolországba kifejezetten sokat utaztak, Márton pedig viszonylag hamar megkedvelte Barcelona városát. Azonban amikor pár évvel később, fiatal felnőttként elkezdtek gondolkozni Gábor barátjával, hogy egy új helyet kéne nyitni az éppen átalakuló Budapesten, még nem ebbe az irányba indultak el.

Első ötletük egy pho levesező volt, ami azonban végül nem valósult meg. A nemzetközi gasztronómia ekkor (2007-2008 környékén) épphogy csak megjelenőben volt Budapesten, és Mártonék úgy érezték, hogy a spanyol ízvilág alulreprezentált a városban.

Ami egy részről érthető, más részről viszont nem annyira. Hiszen a magyar és spanyol konyhák ugyanúgy értékelnek bizonyos alapanyagokat (pl. sertéshús), és a fűszerezésben is vannak rokon vonalak.

Inkább az étkezéshez való hozzáállás az, ami kissé eltérő: a magyar vendégek jobban szeretik a nagy adagokat, ezzel szemben a legtöbb spanyol vendéglátóhelyen a tapas, tehát a kis kísérőfalatok népszerűek.

Ezt eleinte nehéz volt megszerettetni a magyar közönséggel, persze ma már sokkal jobb a helyzet, hiszen a vendégek nagy része megértette, hogy a tapas nemcsak kis falatokat, hanem magát a hangulatot, az élményt is jelenti.

A teljes beszélgetés megtalálható a 24.hu oldalán, érdemes végighallgatni, érdekes dolgok derülnek ki belőle.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Még több izgalmas beszélgetés gasztroarcokkal:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...