Mi a baj a Michelin Guide-dal, miért nehéz változtatnunk étkezési szokásainkon – Molnár B. Tamás a Filéző podcastjában

A 24.hu Filéző című podcastjának Molnár B. Tamás gasztronómiai szakértő, szakújságíró és nem utolsó sorban zenész volt a vendége.

A 24.hu gasztronómiai podcastjának műsorvezetői, Inkei Bence és Jankovics Márton ezúttal Molnár B. Tamással beszélgettek.

A zenész, szakújságíró immáron több évtizede meghatározó alakja a magyar gasztronómiának, a Magyar Gasztronómiai Egyesület alapítójaként, a Kulináris Charta egyik megfogalmazójaként és nem utolsó sorban az Aranyszalag Minőség tanúsítóvédjegy megálmodójaként elmondható, hogy Molnár B. Tamás igazi forradalmára volt a 21. századi magyar gasztronómiának.

A 24.hu saját gyártású podcastjában, a Filéző legújabb adásában több témát is részletesen érintenek a beszélgetőpartnerek, nevezeten például, hogy bár csodálatos, mennyi Michelin-csillagot szerzett Magyarország az elmúlt években, a világszerte ismert Michelin Guide számos hiányossággal küzd, amelyek miatt rengeteg minőségi étterem szorul a háttérbe nemcsak Magyarországon, de az egész világon is.

Többek között szó esik arról is, hogyan viszonyul a magyar társadalom a gasztronómia művészetéhez, és arról is, mi mindenen múlhatnak egy társadalom étkezési szokásai.

Az 1954-ben született Molnár B. Tamásnak a nyolcvanas évek elején lehetősége volt megismerni Nyugat-Berlin kulturális és gasztronómiai világát, az egyórás podcastben pedig a külföldön eltöltött évekről, életről és a rendszerváltozás utáni hazatérésről is mesél.

Címlap: Nők Lapja/ Szász Marcell


Ezeket is olvasd el!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...