Figyelem, az összes Calcium-Sandoz pezsgőtablettával gond van

Megvizsgálták a forgalomban lévő pezsgőtablettákat. Az eredmény nem túl megnyugtató.

Korábban mi is írtunk róla, hogy a Calcium-Sandoz pezsgőtabletták négy gyártási tételében szennyeződést találtak. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) az ólomszennyezettség miatt visszavonta a termékeket, és vizsgálatot indítottak.

A laborvizsgálatok során bebizonyosodott, hogy az összes termékkel probléma van, ezért az Calcium-Sandoz tabletták valamennyi gyártási tételét ki kell vonni a forgalomból - írja az Index.

Az OGYÉI határozata ellen a gyártó, nagykereskedők és forgalmazók nem élhetnek fellebbezéssel. Ha meg szeretnék támadni a végzést, 30 napon belül peres úton tehetik ezt. Arról egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a már megvásárolt tételekkel, hogy a gyártó, vagy a forgalmazók visszatérítik-e azok árát.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...