Fiatalok csinálhatják ki a tonhalkonzervet

Az elmúlt évtizedekben világszerte visszaesett a tonhalfogyasztás. Egészen elképesztő, hogy a fiatalabb korosztály miért nem vesznek, és esznek halkonzervet.

Ti hogy álltok a tonhalkonzervvel? Mi imádjuk salátában, vagy a reggeli pirítósunkon. Úgy tűnik, az emberek többsége azonban már nem tartja annyira trendinek a tonhalat, legalábbis ez derül ki a Wall Street Journal által közölt statisztikából. Az elmúlt három évtizedben42 százalékkal esett vissza az egy főre jutó tonhalfogyasztás. Leginkább a fiatalabb korosztály szokott el a konzervektől. A 18-34 közötti korosztály mindössze 32 százaléka vásárolt a közelmúltban tonhalkonzervet. A fogyasztás visszaesésének több oka is van...

Az egyik, hogy az Y generáció szívesebben fogyaszt inkább friss halakat, kényelmesebben szeret főzni. Ennél sokkal elképesztőbb ok, hogy nincs konzervnyitó a háztartásukban. Nevezhetnénk őket lustának is, mert nem akarnak bajlódni a konzervnyitóval, de ennél nyilván összetettebb a dolog. Valószínűleg azok a gyártók előnyben vannak, akik már eleve nyitóval gyártják a konzervjeiket.

Tonhalas finomságok:

Egy másik erős ok a tonhalfogyasztás visszaesésében, az illata, ami belengi az egész helyiséget. Az Y generáció tagjai legtöbbször az irodában ebédelnek, ott pedig a kollégák nem tolerálják a halszagot.

A fiatalok tehát rossz hatással vannak a tonhalfogyasztásra, de nincs ok pánikra, a gyártóknak erre is van megoldásuk: jöhetnek a zacskós tonhalak. Igen, olyanok lesznek, mint az alutasakos macskaeledelek, de legalább kevesebbet kell vele bajlódni.

Ezeket olvastad már?

via Metro

Címlapról ajánljuk

3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Hirdetés

Így készíts 1 olcsó töltelékből 3 házias, káposztás süteményt

A káposztát sokan lenézik, „szegények zöldségének” titulálják – mindezt teljesen jogtalanul. Mint oly’ sok más alapanyag esetében, a lila és fehér fejeknél is igaz, hogy meg kell tanulnunk őket helyesen elkészíteni ahhoz, hogy igazán megszerethessük őket. Ezt pedig érdemes olyan területen kezdeni, ami alapvetően szimpatikusabb: például a káposztás süteményeknél!

Lakos Benedek

További cikkek