Fiatalok csinálhatják ki a tonhalkonzervet

Az elmúlt évtizedekben világszerte visszaesett a tonhalfogyasztás. Egészen elképesztő, hogy a fiatalabb korosztály miért nem vesznek, és esznek halkonzervet.

Ti hogy álltok a tonhalkonzervvel? Mi imádjuk salátában, vagy a reggeli pirítósunkon. Úgy tűnik, az emberek többsége azonban már nem tartja annyira trendinek a tonhalat, legalábbis ez derül ki a Wall Street Journal által közölt statisztikából. Az elmúlt három évtizedben42 százalékkal esett vissza az egy főre jutó tonhalfogyasztás. Leginkább a fiatalabb korosztály szokott el a konzervektől. A 18-34 közötti korosztály mindössze 32 százaléka vásárolt a közelmúltban tonhalkonzervet. A fogyasztás visszaesésének több oka is van...

Az egyik, hogy az Y generáció szívesebben fogyaszt inkább friss halakat, kényelmesebben szeret főzni. Ennél sokkal elképesztőbb ok, hogy nincs konzervnyitó a háztartásukban. Nevezhetnénk őket lustának is, mert nem akarnak bajlódni a konzervnyitóval, de ennél nyilván összetettebb a dolog. Valószínűleg azok a gyártók előnyben vannak, akik már eleve nyitóval gyártják a konzervjeiket.

Tonhalas finomságok:

Tonhalas kuszkusz pikánsan

Könnyű étel, roppant egyszerű az elkészítése. Szárított, tengeri moszattal szórtam meg a legvégén, ettől még tengeribb íze lett :)

Tonhalas bruschetta

Olaszországban sokat lehet tanulni az egyszerű fogásoktól a különlegességekig, a bruschetta könnyen elkészíthető és finom szendvics.

Egy másik erős ok a tonhalfogyasztás visszaesésében, az illata, ami belengi az egész helyiséget. Az Y generáció tagjai legtöbbször az irodában ebédelnek, ott pedig a kollégák nem tolerálják a halszagot.

A fiatalok tehát rossz hatással vannak a tonhalfogyasztásra, de nincs ok pánikra, a gyártóknak erre is van megoldásuk: jöhetnek a zacskós tonhalak. Igen, olyanok lesznek, mint az alutasakos macskaeledelek, de legalább kevesebbet kell vele bajlódni.

Ezeket olvastad már?

via Metro

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...