Íme a trükk, amitől sokáig friss marad a kibontott feta sajt

Miként kerülheted el, hogy a fetád megromoljon? Napi Tippünkben megosztunk néhány trükköt, hogy minél tovább friss maradjon a sajtod, és elkerüld a kellemetlen meglepetéseket.

Nincs is annál rosszabb, mint izgatottan kibontani a feta sajtot, majd egy erős, orrfacsaró szaggal találkozni... Bizony-bizony, a fetád megromlott. Bár elméletileg elég kicsi az esély, hogy ez megtörténik, de sajnos előfordulhat. Mutatjuk, mire kell figyelned ahhoz, hogy ne romoljon meg a hűtőben lévő kibontott feta sajt.

Íme a trükk, amitől sokáig friss marad a kibontott feta sajt

Tárold folyadékban a feta sajtot

Ha sokáig szeretnéd élvezni például a görög salátát vagy a spenótos-fetás csirketekercset, akkor érdemes folyadékban (például olajban vagy sós lében) tárolni a fetát, hogy ezzel meghosszabbítsd az eltarthatóságát. Fontos továbbá megemlíteni, hogy nem érdemes lefagyasztani a fetát, mivel ettől teljesen megváltozik a textúrája és az íze is. Ha pedig úgymond „szárazon" hagyod egy dobozban, akkor rendkívül rövid ideig marad friss. Tehát mi a megoldás? Vegyél folyadékban tárolt fetát, vagy készíts saját sós lét, amit vízből és sóból dobhatsz össze könnyedén.

A maradék sós levet egyébként simán felhasználhatod főzéshez, például sült csirkéhez, szóval nem érdemes kidobni.

Készítsd el ezeket a fetás fogásokat:

Spenótos-fetasajtos táskák

Melegen és hidegen egyaránt kiváló, de vigyázzunk, mert annyira tökéletesen szép lesz, hogy a végén meggyanúsítanak majd, hogy a pékségből hoztuk! Segítséget a hajtogatáshoz ide ...

Innen lehet tudni, hogy megromlott a feta sajt

A „jó" hír az, hogy a megromlott feta sajtot nagyon könnyű felismerni. Először is kóstoláskor keserű ízt fogsz érezni, miközben a fetának enyhének kell lennie, egy kis savanykás ízzel, így bármi, ami ennél erősebb, az azonnal jelzi, hogy közeledik a lejárati ideje vagy már meg is romlott. Egy másik árulkodó jel a szag: a megromlott feta sajtnak élesztős, kellemetlen szaga van, amit gyorsan észreveszel.

A penész pedig a legnyilvánvalóbb jele annak, hogy a feta sajt már nem jó.

Az alábbi fetás finomságokat se hagyd ki:

Érdemes mindig alaposan lecsekkolni minden sajtot (főleg a nyári hőségben), mielőtt elfogyasztod, függetlenül attól, hogy mennyi ideig volt a hűtőben. Nem a világ vége, ha véletlen penészes fetát eszel, de az elfogyasztása kellemetlen tüneteket, például hasmenést és hányást is okozhat.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Hasonlóan őrült, de isteni konyhai ötletek várnak itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...