Mindegy, milyen korúak, társadalmi helyzetűek vagyunk, mindegy, milyen az ízlésünk zenében, művészetben, egy dolog valószínűleg közös bennünk: nem engedhetjük meg magunknak, hogy a gatyánkat is ráköltsük egy pár napos, vagy akár egész hetes fesztiválozásra. És lássuk be, a mindennapos evés-ivás bizony nagy részét kiteszi annak a bizonyos költség-kördiagramnak, amit egyre csak dagasztunk a fesztivál során.
Éppen ezért hasznos lehet előre készülni olyan alapanyagokkal, amelyeket gyorsan, szinte főzés nélkül is elkészíthetünk, amelyek akár hűtő nélkül is elállnak, és amelyek mégis felérnek egy (szinte) teljes értékű étkezéssel. Remélhetőleg az alábbi listát hasznosnak találja majd minden huszonéves fiatal egy dübörgő zenei fesztiválon, minden megfontolt középkorú pár a kedvenc művészeti rendezvényén és minden gyerekekkel, nagycsaládosan szórakozó szülőpáros.
Nézd meg galériánkban a fesztiválkompatibilis alapanyagokat!
Ezt vidd fesztiválra, ha nem akarsz vagyonokat költeni a büfében
Zabpehely
A nap akkor is reggelivel kezdődik, ha épp egy sátorból kecmergünk ki a kempingben, ha egy kicsit sajog a fejünk vagy mozdulni sem bírunk. A nap első étkezését persze letudhatnánk vásárolt péksüteményekkel is, de helyette inkább essen a választásunk a zabpehelyre. Ha van mikró, vízzel készíthetünk belőle kását, sőt, ha mindennemű konyhai gépek találjuk magunkat, egy kis reggel vásárolt tejbe akkor is beáztathatjuk. Gyümölcsökkel, magvakkal, lekvárral fogyaszthatjuk – egy főre, de egy egész családnak is jó lehet.
Kuszkusz
Talán az egyik legbonyolultabban megoldható része a fesztiválétkezésnek az ebéd. Itt ugyanis szükségünk van olyan alapanyagokra, amelyekből főzés nélkül összedobhatunk egy valamirevaló, laktató fogást. A kuszkuszon kívül talán nincs is más gabona, tészta vagy mag, ami ennek a kritériumnak képes megfelelni: ha hozzá tudunk jutni egy vízforralóhoz, mikróhoz, már nyert ügyünk van. Sőt, a csapból folyó nagyon forró víz is elég lesz: ebben már épp meg tudnak puhulni az apró szemcsék. Készülhet belőle saláta, például a most következő kiegészítőkkel.
Zöldségkonzervek
Vigyünk hüvelyeseket, kukoricát, bébirépát, borsót: ezekkel (és esetleg a kisboltban vett friss zöldségekkel, mint paprika, paradicsom) színesebbé tehetjük, kiegészíthetjük az elkészített ebédet, vacsorát. Próbáljunk olyanokat keresni, amelyekben nincs túl sok furcsa adalékanyag, csak maga a zöldség.
Pesto
Szószként, kenceként is bevethetjük reggelire-ebédre-vacsorára, ráadásul kibontás után sem fog gyorsan megromlani: azt a pár napot biztosan kibírja majd. Ha esetleg veszünk pár zacskó instant tésztát, dobjuk el belőle a túlsózott-adalékos ízesítőtasakokat, és egyszerűen keverjük el pestóval, sokkal jobb lesz.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több nyaralós, utazós tipp és tanács: