Fesd a tojásod ételekkel!

A tojásfestő ötletek sora egyszerűen végeláthatatlan. Ha nincs kedved lemenni a boltba festékért és extra adalékokért, maradj a konyhában, és pingáld a tojásod étellel!

A lusta kreatívok, a zöldek, az egyedire, mégis letisztultra vágyó lányok és asszonyok megoldása lehet ez - fesd a locsolók tojásait különféle ételekkel! Fűszerekkel, zöldségekkel, hagymával. Nincs szükség kemikáliákra, ez színtisztán környezetkímélő módszer, és elég egyszerű!

Az alapművelet, hogy negyed liter vízhez önts 2 evőkanál ecetet. Forrald fel, és ebbe az elegybe tedd majd a fő festőanyagokat. Ha ez megvan, vedd lejjebb a lángot, és hagyd főni még 30 percig. Hagyd picit kihűlni, mielőtt beleteszed a tojásokat.

Citromsárga kurkumával

A már forró ecetes vízhez adj 3 evőkanál őrölt kurkumát. Vigyázz, fog! Gumikesztyűt ajánlunk hozzá, mielőtt nekikezdesz. Ha már szép sárga, kiveheted.

Rózsaszín céklával

Adj a forró ecetes vízhez feldarabolt céklát. Ne ijedj meg, ha barnás a színe elsőre, ha kivetted, szépen ki fog világosodni, és kellemes rózsaszín lesz.

Kék lilakáposztával

A forró ecetes elegyhez önts 3 bögrényi felaprított lilakáposztát. 3 perc alatt világoskék lesz, ha azonban egy éjszakára beteszed a hűtőbe, csodás sötét liláskék lesz.

Narancs vöröshagymával

Tegyél 4 bögre vöröshagymalevelet, és hagyd benne a tojást egy éjszakán át a hűtőben, így biztosan szép élénk színt kapsz.

Ezüstszürke

Tégy egy edénybe 4 bögrényi fagyott áfonyát és ugyanennyi vizet, majd hagyd, hogy szobahőmérsékletűre hűljön, és szűrd le. Tedd bele a tojást, és hagyd így a hűtőben egy éjszakára.

(via goodhousekeeping)

Ezt is nézd meg!

Süss tojáshéjban húsvéti sütit!

Legújabb receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!