Fesd körömlakkal a húsvéti tojást!

Körömlakkal tojást díszíteni az egyik legegyszerűbb technika. Nemcsak hogy gyors és fillérekből kivitelezhető, de varázslatos márványmintázatos végeredményt is kapsz.

Így készíts márványmintás húsvéti tojásokat körömlakkal!

Amire szükséged lesz:

  • színes körömlakkok
  • főtttojások
  • egy műanyag tál langyos vízzel megtöltve
  • fogvájó pálcikák vagy hurkapálcák
  • gumikesztyű

Így csináld:

  • A langyos vízzel teli tálba csepegtesd bele a tetszőlegesen kiválasztott színű körömlakkokat. Figyeld alaposan: ha a körömlakkcseppek lesüllyednek a tál aljára, akkor nem elég meleg a víz, cseréld ki!
  • Ha már egyenletesen elterültek a víz tetején, a fapálcikád segítségével finoman keverd össze a színeketvagy húzz a felszínre absztrakt mintákat. Ne bonyolítsd túl, különben a pálcikádra tapad a körömlakk nagy része!
  • Ha elvegyültek a színek, fogd meg a tojás két oldalát, majd óvatosan forgasd bele a körömlakkos vízbe. Várj egy fél percet mielőtt kiveszed, hogy a körömlakk alaposan rátapadjon a tojáshéjra!
  • Utolsó lépésként tedd ki egy tányérra száradni, majd amikor már nagyjából megkötött rajta a lakk, a másik oldalával is csináld meg a fenti lépéseket. Ha többször megismétled a folyamatot, sokkal izgalmasabb márványmintázatot fogsz kapni.

Olvastad már?

15 ötletdús tipp, hogy a te húsvéti tojásaidat akarja mindenki!

(via goodhousekeeping)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...