Fesd körömlakkal a húsvéti tojást!

Körömlakkal tojást díszíteni az egyik legegyszerűbb technika. Nemcsak hogy gyors és fillérekből kivitelezhető, de varázslatos márványmintázatos végeredményt is kapsz.

Így készíts márványmintás húsvéti tojásokat körömlakkal!

Amire szükséged lesz:

  • színes körömlakkok
  • főtttojások
  • egy műanyag tál langyos vízzel megtöltve
  • fogvájó pálcikák vagy hurkapálcák
  • gumikesztyű

Így csináld:

  • A langyos vízzel teli tálba csepegtesd bele a tetszőlegesen kiválasztott színű körömlakkokat. Figyeld alaposan: ha a körömlakkcseppek lesüllyednek a tál aljára, akkor nem elég meleg a víz, cseréld ki!
  • Ha már egyenletesen elterültek a víz tetején, a fapálcikád segítségével finoman keverd össze a színeketvagy húzz a felszínre absztrakt mintákat. Ne bonyolítsd túl, különben a pálcikádra tapad a körömlakk nagy része!
  • Ha elvegyültek a színek, fogd meg a tojás két oldalát, majd óvatosan forgasd bele a körömlakkos vízbe. Várj egy fél percet mielőtt kiveszed, hogy a körömlakk alaposan rátapadjon a tojáshéjra!
  • Utolsó lépésként tedd ki egy tányérra száradni, majd amikor már nagyjából megkötött rajta a lakk, a másik oldalával is csináld meg a fenti lépéseket. Ha többször megismétled a folyamatot, sokkal izgalmasabb márványmintázatot fogsz kapni.

Olvastad már?

15 ötletdús tipp, hogy a te húsvéti tojásaidat akarja mindenki!

(via goodhousekeeping)

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...