Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezzük meg a Fermentation Fairt, a találkozót, amin kötetlen, laza formában szeretnénk szólni a természetes borokról - a borkedvelő közönségnek, borkészítőknek és sommelier-knek egyaránt.
A három helyszínen, három fő téma köré szerveződő egész napos találkozón meghívott borkészítőkkel és termelőkkel ismerkedhetnek, beszélgethetnek a látogatók. A magyarok mellett fiatal, feltörekvő osztrák és német borászatok borait kóstolhatják - mindent az izgalmas, organikus irányzatból.
Meghívott borászatok:
Gilvesy, Homola, Homonna, Jakab, Káli Kövek, Karner, Nittnaus (A), Pálffy, Preisinger (A), Schmitt (DE), Spiegelberg, Szóló, Weninger, Wetzer
A kóstolás, barátkozás mellett természetesen az is a célunk, hogy szakmai beszélgetésekkel alaposabban körüljárjuk a témát:
1. Hol a helyük az őshonos fajtáknak a világ nagyvárosainak híres éttermeiben és borbárjaiban? (Beszélgetőtársak: Peter Honegger, Pontus Lindqvist)
2. Mit jelent a 21. században a fermentáció a gasztronómiában, mit gondol erről egy pék, egy teával foglalkozó szakember és egy borász? (Vajda József, Tálos Gábor, Bakó Ambrus)
3. Melyek a közép-európai vulkanikus borvidékek talajának jellegzetességei, és milyen borokat adnak ezek a területek? (Vendégelőadó: Bada Gábor geológus, Blazsovszky Péter sommelier)
FŐZZ BORRAL!
A laza, beszélgetős összejövetelen a borok és a finomságok mellett kóstolhatunk Zhao Zhou teákat is, megnézhetjük a Terroir Squad filmjeit, Veres István séf (Babel) pedig külön erre az alkalomra készít fermentált fingerfoodokat.
Jegyek már kaphatóak 8000 forintért a Czakó kertben és a GERLÓCZY CAFE-ban - tartalmazza a sétakóstolót és a workshopokon való részvételt, amire előregisztráció szükséges (fermentationfair@gmail.com)
Ezeket láttad?
Ezeket olvastad már?
10 ok, hogy ne csak a szépségért fogyj
Sokan azért vágnak bele ilyen-olyan fogyókúrákba, mert csinosak szeretnének lenni. Pedig lehet, hogy ez egy tévút, vannak ennél szerintem fontosabb okok is.
Bodon Judit dietetikus10 leggyakoribb étel és ital, amit a vendégek maguk után...
Hátrahagyott pizzaszelet és félig elfogyasztott alkoholos italok várják a tulajdonosokat egy-egy turista után...
Fenes GábrielAhány személyiség, annyi bor - Megmondjuk, hozzád melyik illik!
A borok sokfélesége lehetőséget biztosít arra, hogy mindenki megtalálja a magához leginkább illő italt. Játssz velünk, és válassz bort te is ajánlásunk alapján!
Nosalty