Fermentation Fair a borkedvelőknek most szombaton, a Czakó kertben

Fermentation Fair a borkedvelőknek, most szombaton. Mindent az organikus borokról, workshopokkal, minőségi borral, szuper ételekkel!

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezzük meg a Fermentation Fairt, a találkozót, amin kötetlen, laza formában szeretnénk szólni a természetes borokról - a borkedvelő közönségnek, borkészítőknek és sommelier-knek egyaránt.

A három helyszínen, három fő téma köré szerveződő egész napos találkozón meghívott borkészítőkkel és termelőkkel ismerkedhetnek, beszélgethetnek a látogatók. A magyarok mellett fiatal, feltörekvő osztrák és német borászatok borait kóstolhatják - mindent az izgalmas, organikus irányzatból.

Meghívott borászatok:

Gilvesy, Homola, Homonna, Jakab, Káli Kövek, Karner, Nittnaus (A), Pálffy, Preisinger (A), Schmitt (DE), Spiegelberg, Szóló, Weninger, Wetzer

A kóstolás, barátkozás mellett természetesen az is a célunk, hogy szakmai beszélgetésekkel alaposabban körüljárjuk a témát:

1. Hol a helyük az őshonos fajtáknak a világ nagyvárosainak híres éttermeiben és borbárjaiban? (Beszélgetőtársak: Peter Honegger, Pontus Lindqvist)

2. Mit jelent a 21. században a fermentáció a gasztronómiában, mit gondol erről egy pék, egy teával foglalkozó szakember és egy borász? (Vajda József, Tálos Gábor, Bakó Ambrus)

3. Melyek a közép-európai vulkanikus borvidékek talajának jellegzetességei, és milyen borokat adnak ezek a területek? (Vendégelőadó: Bada Gábor geológus, Blazsovszky Péter sommelier)

FŐZZ BORRAL!

Borban pácolt marhaszeletek

Pontos költséget nem tudok az ételhez írni, mivel külföldön élek, de az biztos, hogy ez nem az olcsó ételek közül való. Inkább a jó minőség, kevés fűszer kategória. Ha a marhahús ...

A laza, beszélgetős összejövetelen a borok és a finomságok mellett kóstolhatunk Zhao Zhou teákat is, megnézhetjük a Terroir Squad filmjeit, Veres István séf (Babel) pedig külön erre az alkalomra készít fermentált fingerfoodokat.

Jegyek már kaphatóak 8000 forintért a Czakó kertben és a GERLÓCZY CAFE-ban - tartalmazza a sétakóstolót és a workshopokon való részvételt, amire előregisztráció szükséges (fermentationfair@gmail.com)

FACEBOOK-ESEMÉNY ITT.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Mézes torta

Mézes torta, amely csupa-csupa méz, a fondantból készült méhecskék és a fehér csokoládéból készült burkolat együttesen fenomenális ízharmónia.

Fahéjas-mogyorós csillag

Az ünnepekre hangolódva készült ez a finom aprósütemény. Persze nem kell ahhoz karácsonynak lenni, hogy megsüssük, és éppen feltöltsük vele az üresen tátongó kekszes dobozt. A ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...