Grace Dent a The Guardian magazinba ír étteremkritikákat, és legutóbbi bejegyzése után, amiben az Egyesült Királyság-beli Perth Angel Lane Chippie nevű helyéről írt, egy merész és meghökkentő hozzászólásban vitatta egy olvasó, mi a rántott hal(náluk sörtésztás fish & chips) fogyasztásának megfelelő metódusa.
A kritikában Dent ódákat zeng a halat borító, finom puha sörtésztás bundáról, ám egy olvasónak gyökeresen más nézetei vannak arról, hogy mi is ennek a funkciója. A MasterChef-ben is gyakorta megforduló Dent a Twitteren osztotta meg a férfi nézeteit az alábbi megjegyzéssel:
„Ez a komment nem hagy aludni...Mi van?!”
És hogy mi volt olyan felkavaró a kommentben, hogy a sokat látott ételkritikus sem tudott napirendere térni fölötte?
A férfi egyenesen azt állítja, barbárság megenni a rántott ételek bundáját, mert az nem arra van: „A tészta azért van ott, hogy megóvja a halat sütés közben, ezután lehámozod róla, eldobod, és megeszed a halat! Ha halat sütsz (vagy mondjuk zöldséget) sós kéregben, talán azt is megeszed?”
A hozzászólások szerint is elég őrült teóriáról van szó. Valaki egy analógiát hozott az állítás megcáfolására:
„És a szendvics? A kenyeret is eldobod?!"Egy másik kommentelő szintén teljesen felháborodott:
„Micsoda szörnyeteg az, aki nem eszi meg a bundát?!”
De ezek a kommentek sem állították meg az ételkritikust, hogy elbizonytalanodjon eddigi világnézetében: „De annyira biztos magában. Annyira, de annyira biztos a dolgában... LEHET, HOGY MI TÉVEDTÜNK?!”
Egyesek szerint a férfi teóriája a történelmen alapszik, valamikor régen ugyanis a tészta pusztán a sütési eljárás eleme volt, de mára viszont, ha tetszik a felvetőnek, ha nem, az étel szerves (és finom) részévé vált.
Ezeket olvastad már?
8+1 tipp, hogy a házi BROWNIE művészi szintre emelkedjen
A brownie az egyik legelterjedtebb édesség, de amennyire könnyűnek tűnik elkészíteni, annyira könnyű elrontani. Íme azok a trükkök és fogások, amelyekkel atombiztos lesz!
Szász Nóri6 csodaromantikus étterem, ahova megéri foglalni idén Valentin-napra
Te tudod, hogy ki lesz idén a Valentinod, mi pedig azt tudjuk, hogy hol érdemes romantikáznotok február 14-én este. Valentin-napi étteremajánló különkiadásunk következik!
Szász NóriA tökéletesség nyomában: ellátogattunk az újbudai Non Plus Ultra Bistroba
Megnyitott a Non Plus Ultra Bistro, egyedülálló szimbiózisban a mellette működő látásközponttal és optikával. Dr. Domsa Patríciával, az egyik tulajdonossal beszélgettünk.
Szász Nóri„A legfontosabb az őszinteség” – vallja Varga Sári, a gasztromarketingre...
Varga Sárival, a Socially alapítójával többek között a vásárlói élmény maximalizálásáról beszélgettünk.
Szász NóriCímlapkép: Getty Imagesvia