Egy férfi szerint eddig az egész világ rosszul ette a rántott halat – igaza lehet?

Egy ismert ételkritikus egész eddigi világát megrengette, amikor egyik olvasója felhívta a figyelmét: eddig teljesen elhibázott fogalmaink voltak a rántotthal-evés módjáról!

Grace Dent a The Guardian magazinba ír étteremkritikákat, és legutóbbi bejegyzése után, amiben az Egyesült Királyság-beli Perth Angel Lane Chippie nevű helyéről írt, egy merész és meghökkentő hozzászólásban vitatta egy olvasó, mi a rántott hal(náluk sörtésztás fish & chips) fogyasztásának megfelelő metódusa.

A kritikában Dent ódákat zeng a halat borító, finom puha sörtésztás bundáról, ám egy olvasónak gyökeresen más nézetei vannak arról, hogy mi is ennek a funkciója. A MasterChef-ben is gyakorta megforduló Dent a Twitteren osztotta meg a férfi nézeteit az alábbi megjegyzéssel:

Ez a komment nem hagy aludni...Mi van?!”

És hogy mi volt olyan felkavaró a kommentben, hogy a sokat látott ételkritikus sem tudott napirendere térni fölötte?

A férfi egyenesen azt állítja, barbárság megenni a rántott ételek bundáját, mert az nem arra van: „A tészta azért van ott, hogy megóvja a halat sütés közben, ezután lehámozod róla, eldobod, és megeszed a halat! Ha halat sütsz (vagy mondjuk zöldséget) sós kéregben, talán azt is megeszed?”

https://twitter.com/gracedent/status/1226055069436665856?ref_src=twsrc%5Etfw

A hozzászólások szerint is elég őrült teóriáról van szó. Valaki egy analógiát hozott az állítás megcáfolására:

„És a szendvics? A kenyeret is eldobod?!"Egy másik kommentelő szintén teljesen felháborodott:

„Micsoda szörnyeteg az, aki nem eszi meg a bundát?!”

De ezek a kommentek sem állították meg az ételkritikust, hogy elbizonytalanodjon eddigi világnézetében: „De annyira biztos magában. Annyira, de annyira biztos a dolgában... LEHET, HOGY MI TÉVEDTÜNK?!”

Egyesek szerint a férfi teóriája a történelmen alapszik, valamikor régen ugyanis a tészta pusztán a sütési eljárás eleme volt, de mára viszont, ha tetszik a felvetőnek, ha nem, az étel szerves (és finom) részévé vált.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Imagesvia

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...