Fenyőrügy szörp és Misi, a borkoktél

A Badacsony legmagasabb pontján fekvő Kisfaludy-Ház Étterem új Borteraszán várja vendégeit. 

Újabb különleges hely nyílt a kiváló boráról híres badacsonyi régióban: ezúttal ugyanis Badacsony legmagasabb pontján fekvő Kisfaludy-Ház Étterem büszkélkedhet nemrég megnyílt Borteraszával. Itt minőségi borok és ételek társaságában élvezhetjük a balatoni főszezonban a szemünk elé táruló, páratlan balatoni kilátást.

A gondosan válogatott borlapon a legismertebb helyi borászok alkotásait, valamint a hely különlegességeit, fröccskoktélokat is - nevezetesen Misit és Rózát - találunk.

Míg Misi egy karakteresebb, muskotályon alapuló házi szörppel gazdagított koktél, Róza egy könnyedebb, rozé alapú ital, amelyben a friss málna íze dominál. Az alkoholmentes ízeket erősíti a Foly Arborétumból érkező különleges fenyőrügy szörp is, amelyeket további házi finomságok egészítenek ki.

A gasztronómiára fogékony látogatók természetesen a borok mellett könnyedén találnak kedvükre való ételeket is: a már megszokott Kisfaludy-Ház minőségében három különleges házi kencével készültek.

Rillette, padlizsánkrém és friss körözött remek kiegészítője a badacsonyi boroknak, és laktató útravaló a hegyi túra előtt vagy után.

Slágerdesszert a badacsonyi hegyen

Az idei nyár további újdonsága a Kisfaludy-Ház Étterem új séfjének, Csordás Gábornak a már mostanra ikonikussá vált desszertje, az Ürmöske. Az idei nyár slágeralkotásának alapját egy helyi, édesebb, fűszeresebb fehér bor adja, amelyet a Kisfaludy Sándor és szerelme előszeretettel készítettek. A desszert csokoládé keretébe az ürmössel gazdagon meglocsolt babapiskóta kerül, amelyet a különlegesen elkészített mascarpone tesz még lágyabbá. A desszertre ezt követően arany mazsolát, a pálinkakrémre pedig aranyló szőlőszemeket tesznek.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Kánikulában egy jó rozéfröccs alap, na de jégkásaként is jöhet? - Kipróbáltuk!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...