A jó hír, hogy azt a bizonyos élményt, mármint az igazán kellemes részét ma is átélhetjük, méghozzá a fővárostól egy ugrásra, Fenyőharaszton, ahol a 19. században épült Podmaniczky-kastély sokat látott épületében ma a minden igényt kielégítő, 26 szobás, 4 csillagos Fenyőharaszt Kastélyszálló működik.
A szálló igazi vidéki elvonulós helyszín, ahol letehetők a hétköznapok terhei, és festői környezetben élvezhetjük a kikapcsolódást, a ház wellnessrészlegét, a barátságos vendéglátást, és a házias ízvilágot képviselő konyhát. A hely hamisítatlan különlegessége pedig az az egyedi disznótoros program, melyhez akár kettesben, akár baráti vagy céges társasággal is csatlakozhatunk.
A kétéjszakás disznótoros csomag a kulináris élvezetek teljes tárházát felvonultatja. A vendéglátók már az érkezés napján magasra teszik a lécet, hiszen kemencében sült, rozmaringos egész bárány a vacsora főszereplője.
A disznótor napja másnap reggel kezdődik és az elhivatott vendéglátóknak köszönhetően egész napos kényeztetést ígér. A csomag része a teljes napi étkezés és korlátlan italfogyasztás is, de ez korántsem írja le, hogy pontosan mire számíthatunk. A helyi pék az orrunk előtt gyúrja be a kenyértésztát, amit aztán kemencében sütnek ki, és friss tepertőkrémmel, kacsazsírral, fokhagymás tejföllel, lilahagymával, és erős paprikával tálalnak, kiváló helyi pálinka és forralt bor kíséretében. A jó hangulatra a helyi cigányzenekar tesz rá még egy lapáttal, akik nyitottak a közös nótázásra is.
Aki nap közben egy kis feltöltődésre vágyik, korlátlanul használhatja a kastélyszálló szaunáit, a belső fűtött medencét, a pezsgőfürdőt, de választhat egy frissítő masszázst is.
Különösen baráti társaságok és céges csoportok számára izgalmas a program részeként kínált kolbásztöltő verseny. A kenyérsütés után a nevezők húst, fűszereket és a töltéshez szükséges eszközöket kapnak, majd az ízesített és betöltött kolbászokat a konyhában szakszerűen megsütik és a vaktesztet követően a vendégek szavazzák meg a győztes alkotást.
A harmadnapi reggeli mellett sem mehetünk el szó nélkül, hiszen a gazdag kínálat részeként asztalra kerül az előző napi abált szalonna, vagy éppen a friss disznósajt is.
A Fenyőharaszt Kastélyszálló személyzete elképesztően rutinos a disznóvágás területén, hiszen 16. éve szervezik rendszeresen ezt a programot és 600-nál is több disznóvágáson vannak túl. Céljuk a hagyományok őrzése, és egyben a helyi gazdák támogatása is. A bárány saját nevelés, a sertéseket és egyéb alapanyagokat pedig a környék kistermelőitől szerzik be.
Ha mostanra még nem szaladt össze a nyál a szádban, akkor ne hagyd ki ezt a videót, de ha percek óta nagyokat nyelsz, akkor irány a program weboldala, ahol lefoglalhatod a helyed az idei téli szezonra.