Most fel lehet horkanni, hogy kösz szépen, épp elég elmosogatni az edényhegyeket, és aztán jobb híján áttörölni a szivaccsal a mosogatót, kidobni a szűrőből a szétázott ételmaradékokat, aztán szépen elhagyni a konyhát, de van, amikor szeretünk a tökéletesre hajtani. Például amikor az ember anyósa érkezik vendégségbe. Vagy egy imádott, de háklis barátnő. Esetleg simán ránk jött a takarítási láz - néha előjön a semmiből, tuti, hogy mindenkinél előfordult már. Szóval a mosogató luxusminőségűre polírozásához a liszt nagyon jó, olcsó és könnyű.
Eljárás:
1. Először – nem kell meglepődni - szappanos vízzel mossuk ki a mosogatótálcát. Ez lehozza az alap szennyeződéseket.
2. Egy papír törlőkendővel vagy száraz konyharuhával töröljük teljesen szárazra a mosogatót, minden szegletét. Ez nagyon fontos, mert nedvesen összecsomósodik majd a liszt, és nem ér semmit.
Ezt olvastad már?
A 8 legmocskosabb pont a lakásban
3. Szórjunk a mosogatóra egy lisztréteget.
4. Kezdjük el egy papírtörlővel a liszt mosogatóba masszírozását. Mintha waxolnánk. Fényesítsük, simogassuk, dörzsöljük körkörösen. Ne felejtsük ki a lefolyó környékét, a csapokat és a pici szegleteket sem, ahol megbújik a kosz. A liszt sokkal hatékonyabban kerül bele az acél „részecskéi” közé, mint egy sima szappanos vizes mosás.
5. Ismételjük sokszor a papírtörlős törlést és dörzsölést, néha pedig távolítsuk el a felesleges lisztet.
Érdemes havi egyszer bevetni ezt a trükköt, ha alkalom adja, vagy esetleg simán ránk jött a rendmánia. Sokkal látványosabb az eredmény, mint egy sima öblítésnél! Próbáljátok ki!
(via thekitchn)