A feng shui szerint ezek a színek a legjobbak az étkezőbe

Az étkező a családról, az ünneplésről, az élvezetről és a bőségről szól. Ha ennek a helyiségnek a felújításán gondolkodunk, hívjuk segítségül a feng shui alapelveit, hogy egy sokkal hívogatóbb és kényelmesebb teret tudjunk kialakítani.

A feng shui-val sokkal kellemesebbé tehetjük otthonunkat, beleértbe az étkezőt is. Ne ijedjünk meg, nincs szükségünk lakberendezőre: inkább a színekkel játsszunk!

A legtöbbünkre nagy hatással van azok a dolgok, amiket a környezetünkben látunk – ilyenek például a színek is, amik folyamatosan befolyásolják érzéseinket és a tér hangulatát. A feng shuiban a különböző színek különböző típusú energiákhoz és elemekhez kapcsolódnak, ezt az elméletet pedig életünk különböző területein, így otthonunkban is alkalmazhatjuk.

Barna

A barna a föld elemhez kapcsolódó meleg árnyalat, amiből stabil és állandó energia árad. Nagyszerű színválasztás, ha szeretnénk, hogy vendégeink jól érezzék magukat. Válasszunk barna színnel pácolt fafelületet étkezőasztalunkhoz és/vagy székeinkhez. Ha nem szeretnénk túl nagy felületen látni, akkor szerezzünk be ebben az árnyalatban pompázó kerámiákat vagy a virágtartókat.

Nem feltétlenül szükséges, hogy a fal színe is barna legyen

Zöld

A zöldek a megnyugtató energiájú tavaszi erdőre vagy mezőre emlékeztet bennünket. A fa elemhez kötődik, melynek revitalizáló, friss energiája van.

Fessük le a falakat élénk zöldre, vagy egy szőnyeg formájában csempésszük be az étkezőasztal és a székek alá, hogy olyan érzést keltsen, mintha zöldellő fűben sétálnánk, de játszhatunk virágokkal, szoba- és fűszernövényekkel is.

A zöld szín nagyon megnyugtató

Kék

A kék megnyugtat és lecsendesít, mint a tiszta égbolt és a tenger látványa. A fa elemhez a középtónusú kékek, főleg a kékeszöld árnyalatok kapcsolódnak. A feng shuiban a kék szín szintén a fa elem energiájával, a növekedéssel és a családdal áll összefüggésben. Fessük le a falakat világos, gyönyörű kékeszöldre vagy égszínkékre, hogy az étkező az egész család számára örömteli hely legyen. Ha túlzónak érezzük, akkor kárpitok, ülőpárnák vagy dekoratív vázák formájában is szépen festenek.

A kék megnyugtat és lecsendesít, mint a tiszta égbolt és a tenger látványa

Piros

A piros energizáló, erőteljes szín, ami melegséget áraszt és élénkít. A vörös és a bordó árnyalatok az inspiráló, felforrósító, aktivizáló tűz elemhez kapcsolódnak. A vörösről azt mondják, hogy serkenti az étvágyat, ezért gyakran látható a hagyományos étkezőkben is. A dekor stílusától függően előfordulhat, hogy a vörös falak nem illeszkednek jól otthonunk általános színvilágához, ezért ezt a színt inkább kis mennyiségben adagoljuk, például egy asztali futó vagy központi dekorációs elem formájában.

A piros serkenti az étvágyat

Fehér és szürke

A fehér és a szürke a feng shui szerint nem a legideálisabb színek, amiket egy étkezőbe választhatunk. A fém energiájához kapcsolódnak, ami a feladatainkra való fókuszálásra és teljesítésre késztet, nem pedig arra, hogy elidőzzünk az ételek élvezetén és közben hosszas beszélgetéseket folytassunk.

Tartsuk meg az egyensúlyt a használatukban és próbáljuk meg zölddel vagy pirossal kombinálni őket. Tányér formájában például tökéletes választásnak bizonyulnak, mert szépen kiemelik az ételek színeit.

A fehér és a szürke a feng shui szerint nem a legideálisabb színek

Forrásunk volt.


Még több lakberendezés:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...