Feng shui a konyhában – így csináld!

Hogyan vélekednek az ősi kínaiak a konyha berendezéséről? Mit csináljunk, hogy teljes legyen az összhang és a harmónia a lakás egyik legfontosabb helyiségében? 

Az öt elem kihangsúlyozása kulcsfontosságú a feng shui alkalmazásához. Most mutatunk pár ötletet, amivel harmóniába hozhatod az otthonod a feng shui szerint.

A tűz elemet a tűzhely képviseli, ami legyen jól látható, domináns helyen, mögötte szilárd fallal, ami stabilitást, erőt jelent. A víz elem a mosogató és a vízcsap által jelenik meg, a tűzhely „párjaként”. A feng shui szerint ideális, ha a mosogató az ablak közelében van, de ennél is fontosabb, hogy a tűzhely és a mosogató lehetőleg egymás közelében helyezkedjenek el.

A konyha legyen minél világosabb

Ha ez nem lehetséges, akkor megfelelő világítással pótolhatjuk a természetes fényt. A külső-belső harmónia érdekében íves lámpákkal ellensúlyozhatjuk a bútorok szögletességét, a feng shui elveit követve. Emellett a kínai hagyományos térrendezési elvek szerint mind a konyhában, mind az étkezőben javasolt a világos, tiszta, lehetőleg pasztellszínek használata.

Ezeken felül, amit még fontos szem előtt tartani:

  • Mindenképp éljünk a fa elemekkel, ezek segítségével ugyanis a természet is beköltözik a konyhánkba.
  • Felejtsük el a nyitott polcrendszert, mert az inkább a rendetlenség érzetét keltik.Az élelmiszereket, edényeket, konyhai eszközöket mindig fiókokban vagy a szekrényben kell tárolni. Az egyes tárolókbapedig mindig hasonló dolgok kerüljenek. Tehát az egyik fiókba helyezzüka tálakat, a másikba pedig a poharakat.
  • NE tegyük a mikrót a sütő fölé. Hiába tűnik jó ötletnek helyspórolás szempontjából, a feng shui szerint mégsem az. Nem jó, ha konyha egyetlen helyiségébe ennyi tűz koncentrálódik.
  • A késeket érdemes kéznél tartani a pulton vagy felfüggesztve a falra.
  • Fontos, hogy minden működőképes legyen.
  • A csöpögő csapot mindig javítsuk meg, mert ezáltal az energiánk egy része elfolyik a lefolyóba.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStockvia

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...