Az ok, ami miatt mindig kerüljön fém kanál a teádba

Balul sülhet el, ha nem teszel a teádba egy fém kanalat, amikor kiöntöd.

A hűvösebb időben szívesen kortyolgatsz el esténként egy pohár teát? A fantasztikus élmény gyorsan rémálommá válhat, különösen akkor, ha nem bögrébe, hanem üvegpohárba öntöd a teád.

Az ok, ami miatt mindig kerüljön fém kanál a teádba

Miért kell bele kanál?

Az üzletekben rengeteg fajtájú poharat kapni, melyek csomagolásán fel van tüntetve, mekkora hőmérsékletet bír el az anyaga. A figyelmesebbek megnézik, de gyakran nem jegyzik meg egy életre, pontosan mi volt feltüntetve az évekkel korábban vásárolt poháron.

Ha egy olyanba kerül forró ital, ami nem viseli jól a magas hőt, az üveg pillanatokon belül szétrobbanhat.

Szerencsére könnyedén elkerülheted ezt a balesetet, ha teszel bele egy kanalat, mielőtt beleöntöd a forró teát. Fontos, hogy fémből készüljön, hiszen ez az anyag kiválóan vezeti a hőt. Ha betartod ezt a fontos szabályt, akkor semmi nem fogja elrontani a teázásodat.

Forrásunk volt.


Még több cikk a különböző teákról:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...