Ez a felvágott paradicsom tárolásának legjobb módja

Felvágtad a paradicsomot, de nem fogyott el az egész? Napi tippünkkel segítünk, hogyan tárold a hűtőben a felvágott paradicsomot, hogy ne a kukában végezze!

Több szempontból is nagyon hasznos elsajátítani a felvágott paradicsom tárolásának helyes módját: így a legtöbbet hozhatod ki a bevásárlásodból és a konyhapénzedből, elkerülheted a felesleges ételpazarlást, ráadásul a legjobb állapotában őrizheted így meg a felvágott paradicsomot a későbbi felhasználásig.

Ez a felvágott paradicsom tárolásának legjobb módja

Hogyan tárold a paradicsomot

Valószínűleg te is hallottad már az a tanácsot, hogy a paradicsomot nem szabad a hűtőben tárolni, mivel romlik ettől az állaga és az ízét is elveszíti, azonban vannak ettől eltérő vélemények is. A felvágott paradicsomot azonban ezzel ellentétben épp, hogy a hűtőben kell tárolni az élettartamának meghosszabbítása érdekében.

A felvágott paradicsom mágnesként vonzza a baktériumokat, és a hűtőszekrényen kívül gyorsan megromlik, különösen, ha a konyhában a paradicsomszezonban meleg van. Míg az éretlen paradicsomot mindig szobahőmérsékleten kell tárolni, az egész paradicsom optimális tárolási hőmérséklete 12 °C, ezért van, aki úgy véli, hogy egyáltalán nem probléma, ha az érett paradicsomot beteszed a hűtőszekrénybe. Mindenesetre, ha érett paradicsomot vágsz fel (és miért vágnál éretlent), akkor az el nem fogyasztott felét nyugodtan beteheted a hűtőbe.

Hogyan tárold a felvágott paradicsomot

Azonban arra figyelni kell, hogy teszed be a hűtőbe, nem lehet csak úgy bedobni oda, aztán lesz, ami lesz. A nagy paradicsomfeleket vágott oldalukkal lefelé tedd egy papírtörlőre egy tárolóedényben, és két napon belül használd fel. A paradicsomnak akkor lesz a legjobb íze, ha 30 perccel fogyasztás előtt kiveszed a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. A felkockázott paradicsomot is tárolóedényben szükséges tartani a hűtőben. Néhány nap elteltével a felvágott paradicsomot fel kell használni vagy le kell fagyasztani.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippeket leshetsz el innen:

Legújabb receptek

Körtelekvár

A legzamatosabb körtékből érdemes főzni ezt az ízgazdag lekvárt, ami elsőre ugyan szokványosnak tűnhet, azonban egy aprócska kiegészítőtől a lehető legkülönlegesebb ...

Fűszeres almakompót

Talán nem teljesen olyan, ahogy a nagyi készítette, azonban ő is boldogan nyaldosná az ujjait, miután belekóstolt ebbe a fűszeres almakompótba. Egyetlen apró mozdulattal sokkal mélyebb, ...

Piteformában sült sajtos fasírtfészek

Nekem szilikonos pite formám van, amiből egyszerűen kijön miután megsült. Ez az étel az egyik kedvenc nálunk, sokszor készítem. Legalább 6 db formához elég ez a húsmassza, mivel maga a ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!