Ez a felvágott paradicsom tárolásának legjobb módja

Felvágtad a paradicsomot, de nem fogyott el az egész? Napi tippünkkel segítünk, hogyan tárold a hűtőben a felvágott paradicsomot, hogy ne a kukában végezze!

Több szempontból is nagyon hasznos elsajátítani a felvágott paradicsom tárolásának helyes módját: így a legtöbbet hozhatod ki a bevásárlásodból és a konyhapénzedből, elkerülheted a felesleges ételpazarlást, ráadásul a legjobb állapotában őrizheted így meg a felvágott paradicsomot a későbbi felhasználásig.

Ez a felvágott paradicsom tárolásának legjobb módja

Hogyan tárold a paradicsomot

Valószínűleg te is hallottad már az a tanácsot, hogy a paradicsomot nem szabad a hűtőben tárolni, mivel romlik ettől az állaga és az ízét is elveszíti, azonban vannak ettől eltérő vélemények is. A felvágott paradicsomot azonban ezzel ellentétben épp, hogy a hűtőben kell tárolni az élettartamának meghosszabbítása érdekében.

A felvágott paradicsom mágnesként vonzza a baktériumokat, és a hűtőszekrényen kívül gyorsan megromlik, különösen, ha a konyhában a paradicsomszezonban meleg van. Míg az éretlen paradicsomot mindig szobahőmérsékleten kell tárolni, az egész paradicsom optimális tárolási hőmérséklete 12 °C, ezért van, aki úgy véli, hogy egyáltalán nem probléma, ha az érett paradicsomot beteszed a hűtőszekrénybe. Mindenesetre, ha érett paradicsomot vágsz fel (és miért vágnál éretlent), akkor az el nem fogyasztott felét nyugodtan beteheted a hűtőbe.

Hogyan tárold a felvágott paradicsomot

Azonban arra figyelni kell, hogy teszed be a hűtőbe, nem lehet csak úgy bedobni oda, aztán lesz, ami lesz. A nagy paradicsomfeleket vágott oldalukkal lefelé tedd egy papírtörlőre egy tárolóedényben, és két napon belül használd fel. A paradicsomnak akkor lesz a legjobb íze, ha 30 perccel fogyasztás előtt kiveszed a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. A felkockázott paradicsomot is tárolóedényben szükséges tartani a hűtőben. Néhány nap elteltével a felvágott paradicsomot fel kell használni vagy le kell fagyasztani.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippeket leshetsz el innen:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...