Több szempontból is nagyon hasznos elsajátítani a felvágott paradicsom tárolásának helyes módját: így a legtöbbet hozhatod ki a bevásárlásodból és a konyhapénzedből, elkerülheted a felesleges ételpazarlást, ráadásul a legjobb állapotában őrizheted így meg a felvágott paradicsomot a későbbi felhasználásig.
Hogyan tárold a paradicsomot
Valószínűleg te is hallottad már az a tanácsot, hogy a paradicsomot nem szabad a hűtőben tárolni, mivel romlik ettől az állaga és az ízét is elveszíti, azonban vannak ettől eltérő vélemények is. A felvágott paradicsomot azonban ezzel ellentétben épp, hogy a hűtőben kell tárolni az élettartamának meghosszabbítása érdekében.
A felvágott paradicsom mágnesként vonzza a baktériumokat, és a hűtőszekrényen kívül gyorsan megromlik, különösen, ha a konyhában a paradicsomszezonban meleg van. Míg az éretlen paradicsomot mindig szobahőmérsékleten kell tárolni, az egész paradicsom optimális tárolási hőmérséklete 12 °C, ezért van, aki úgy véli, hogy egyáltalán nem probléma, ha az érett paradicsomot beteszed a hűtőszekrénybe. Mindenesetre, ha érett paradicsomot vágsz fel (és miért vágnál éretlent), akkor az el nem fogyasztott felét nyugodtan beteheted a hűtőbe.
Hogyan tárold a felvágott paradicsomot
Azonban arra figyelni kell, hogy teszed be a hűtőbe, nem lehet csak úgy bedobni oda, aztán lesz, ami lesz. A nagy paradicsomfeleket vágott oldalukkal lefelé tedd egy papírtörlőre egy tárolóedényben, és két napon belül használd fel. A paradicsomnak akkor lesz a legjobb íze, ha 30 perccel fogyasztás előtt kiveszed a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. A felkockázott paradicsomot is tárolóedényben szükséges tartani a hűtőben. Néhány nap elteltével a felvágott paradicsomot fel kell használni vagy le kell fagyasztani.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További konyhai tippeket leshetsz el innen: