Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!

Szereted a ketchupot? Sokat használod, de mindig az alján marad egy elég nagy adag, ami csak ütögetéssel szabadul, és még  így is a kukába megy egy része? ENNEK VÉGE!

Igen-igen, ezen a kérdésen valóban kutatók gondolkoztak és dolgoztak - és meg is lett a megoldás. Olyan anyaggal vonták be a flakonok belsejét, amiktől konkrétan kicsusszan az anyag. Természetesen a ketchup-éhségen túl is van ennek haszna, történetesen a pazarlás minimalizása. További jó hír, hogy ezt a módszert fogkrémek, különféle kozmetikumok, tubusok, egyéb élelmiszerek, sőt, még ragasztók esetén is alkalmazni fogják.

VÉGE az üvegütögetésnek, asztalhoz vagdosásnak, késsel kipiszkálásnak - NÉZD!

A videón látható, hogy viselkedik a folyadék sima, majd a kellő bevonatokkal kezelt felületeken - az úriember jobb kezében érdemes figyelni a palackot, hogy siklik belőle a ketchup!

Ez az újítás kb. 8 millió liternyi, tartályban ragadt felesleges anyag, illetve kb. 40 milliárd

palack/üveg/doboz alján megbúvó felhasználatlan maradék problémáját oldaná meg.

Ez pedig nem kevés.

A Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatói elmesélték az eljárást.

1. először egy durvább anyaggal vonják be a palackok felszínét,

2. erre kerül egy vékony, finom bevonat,

3. végül pedig egy folyadékréteget adnak hozzá, ami kitölt minden kisebb egyenetlenséget, mélyedést, kvázi "beolajozza" a terepet, hogy az anyag szinte kicsusszanjon a flakonból, a ketchup pedig a "felszínen marad".

Arról is biztosítanak mindenkit, hogy a bevonat ehető anyagból készül.

...és ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via bbc.com

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk