Felszolgálók árulták el, mi az a 10 dolog, ami idegesíti őket a vendégekben

A vendégek igényeinek néha nagyon nehéz megfelelni. Ezt a pincérek tudják a legjobban...

Vendéglátásban dolgozók mesélték el, mi az ami legjobban bosszantja őket egy-egy vendégben. Íme a tíz legidegesítőbb példa, amivel nap mint nap találkoznak.

1. Ugráltatás

"A legbosszantóbb dolog, ami rendszeresen megtörténik, hogy miközben az asztalokra várunk, akkor az egyik asztalnál rendelnek valamit, majd amikor kihozom, újra rendelnek, így oda-vissza kell futkosnom" - meséli egy pincér. Sokat segítene a pincéreknek, ha az ételeket egyben rendelnénk meg, és nem külön külön, amikor már egy fogást kihoznak.

2. Szolgaként kezelik őket

Ne felejtsük, a felszolgálók is emberek! Azért dolgoznak egy étteremben, hogy teljesítsék az igényeinket, de nem szeretik, ha parancsolgatunk nekik és lekezelően bánunk velük.

3. Csettintés

Idegesíti őket, és nem is illik egy étteremben. Ennyi!

4. Gyerekek

A gyerekek alapvetően cukik, az viszont már nem az, ha fel alá futkároznak az asztalok között.

"Az étterem nem játszótér, az éttermi dolgozók pedig nem babysitterek, bármennyire is aranyos a gyerek" - jegyzi meg egy felszolgáló.

5. Elfelejted elvinni a maradékot

A pincér megkérdezi, hogy elcsomagolja-e a maradékot, te azt válaszolod, hogy igen. Kihozza neked egy dobozban, fizetsz, majd otthagyod. Ő feleslegesen dolgozott, az étel pedig valószínűleg a kukában landol majd.

6. Edények egymásra pakolása

Néhány vendég segítő szándékkal összeszedi a koszos tányérokat és evőeszközöket. Néha azonban instabil tornyok jönnek így létre, amit lehetetlenség egyben elvinni a mosogatóhoz. A pakolást hagyjuk inkább a profikra!

7. Zavarják őket, miközben épp mást szolgálnak ki

Sokan szeretik azt érezni, hogy ha belépnek egy étterembe, akkor ők a legfontosabb, ezért a pincér figyelje minden mozdulatukat. El kell, hogy szomorítsuk őket, vannak más vendégek is. A pincért zavarni, miközben mást szolgál ki, illetlenség is. Várd ki a sorodat!

8. Telefonfüggők

Egy étteremtulajdonos szerint a telefonon lógni addig jó, amíg az ember az asztalára vár, de mikor már leült az asztalához, nem illik pötyögni rajta. Ennél csak az rosszabb, amikor a pincér veszi fel a rendelést, mi pedig közben a telefonunkat nyomogatjuk. Aztán rögtön a felszolgálót hibáztatjuk, ha valami félremegy a rendelésnél.

9. Lopnak

A pincérek elmondása szerint a legtöbben tollat lopnak. Nem ritka azonban, hogy valaki egy poharat, vagy egy evőeszközt tulajdonít el emlékbe.

10. Vadászó szinglik

Ne hívjuk randira a pincért, vagy ha ismerkednénk, akkor azt ne a munkahelyén tegyük! Hagyjuk őket békében dolgozni!

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via Insider.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...