Felszáll a rózsaszín köd! Hódító útjára indul az új találmány: a rózsaszín csoki

A Barry Callebaut a világ vezető csokoládé- és kakaótermékeinek gyártója a tej- , fehér- és étcsoki után létrehozta a negyedik típusú csokoládét, ami rózsaszín!

A csokicsodát a napokban mutatták be Shanghaiban, és nemcsak a színe az, ami felhívja magára a figyelmet - lágy íze, ami piros bogyós gyümölcsökre emlékeztet, szintén igen jellegzetes.,,Természetes, színes, és megőrzi a csokoládé jellegét" - nyilatkozta Antoine de Saint-Affrique, a svájci Barry Callebaut cég vezérigazgatója a Bloombergnek.

80 éve ez az első új típus a csokoládék világában - itt a Ruby Chocolate, azaz a rózsaszín csoki!

A kakaóbabok a világ különböző régióiból származnak, nem csak egyféle létezik: a rózsaszín csoki nem másból készül, mint úgynevezett rubin kakaóbabból. Ez az édesség nem keserű, nem tejes, nem édes, csupán a rubin kakaóbab gyümölcsös ízjegyei dominálnak benne - annak ellenére, hogy nem adtak hozzá sem gyümölcsöt, sem aromát.
A legutóbbi felfedezés az 1930-as években megalkotott fehércsokoládé volt, ezért nagy szenzáció ez az új szín a csokiimádók körében: találóan a Ruby nevet kapta, karakteres vöröses árnyalata miatt tehát ez a negyedik fajta csokoládé.
Hogy mikor tudunk rózsaszín csokit venni a sarki közértben, azt még nem lehet tudni, de Peter Boone, a Barry Callebaut vezető innovációs és minőségügyi tisztviselője elmondta:"Ezen innovatív áttörés bevezetésével a csokoládégyártók és -fogyasztók számára világszerte elérhetővé tesszük, az ét-, tej- és fehércsokoládé mellett - negyedik típusként - a Ruby csokoládét."
Nem tudjuk, Ti hogy vagytok vele, de mi alig várjuk!

(viaINDEPENDENT)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...