Kevesen mondhatjuk el magunkról, hogy az időnk, a lehetőségünk és a pénzünk is megvan arra, hogy minden egyes nap friss házikosztot főzzünk/együnk. Ebből pedig egyenesen következik, hogy az előző napi maradékot másnap fel kell szépen melegítenünk, hogy belapátolhassuk. Na de ki szereti a roston csirkét másnap? Vagy a rántott gombát a hűtőből? Mi a helyzet a csirkepörkölttel? Nem-nem, őszinték leszünk, tényleg kevés fogás van, ami megőrzi ízvilágát másnap is, abból meg aztán tényleg alig-alig találtunk, amelyik talán még finomabb is felmelegítve. De párat összeszedtünk, és tényleg nem csak a töltött káposztáról van szó! Lássuk.
Kattintsatok a galériára, hogy kiderüljön, mi finomabb másnap:
6 kedvencünk, ami felmelegítve talán még fincsibb
Grenadírmars, aka gránátás kocka avagy krumplis tészta: mert igenis akkor a legjobb, amikor a krumplis-paprikás massza összeáll a tésztával, és másnap, a nagy lábosban felmelegítve (nem mikróban!) kicsit odakapatjuk az alját, hogy a nagyon enyhén kozmás darabkákat felkapargatva elropogtathassuk. Recept itt!
Gulyás: puhára főtt marhahúskockák, krumplidarabkák, zeller, répa, csipetke. Mi lenne ebben rossz másnapra? A gulyás tényleg az az étel, amit 3-4 napig is eleszegethetünk, mert a szárnyashússal ellentétben a vörös húsnak jót tesz, ahogy összeérnek az ízek. És csodásan be is sűrűsödik majd! Recept itt!
Frankfurti leves: igaz, hogy tejfölös, de egyrészt nem muszáj előre behabarni, mehet bele mindig közvetlen fogyasztás előtt is, másrészt néhány napig simán fogyasztható így is, úgy is, sőt. A káposztadarabok kellemesen megszottyadnak, a virsli szintúgy, szóval főhet belőle mindjárt dupla adag. Recept itt!
Bableves: alap klasszikus, ami másnap legalább annyira finom és tápláló, mint frissen, azon melegében. Csülök, kolbász, szalonna, bab, csipetke, zöldségek, ezeknek mind jót tesz majd az érés és az állás. A tejfölt csak a tetejére kanalazzuk, tálalás előtt! Recept itt!
Lasagne: lehet sima zöldséges, de darált marhával/sertéssel is remek választás, és másnap is hetykén megállja a helyét. Be a sütőbe vagy a mikróba, és láss csodát, a lapok tökéletesen összeolvadtak a húsos szósszal. Recept itt!
Töltött káposzta: a végére hagytuk a lényeget, a non plus ultra, megától értetődő finomságot, az egytálételek királyát. Mert ki ne tudná kívülről is, hogy a húsgombócos töltött kápi egyenesen isteni másnap? (És egyébként a székelykáposzta is). Csak bírjuk gyomorral! Recept itt!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több házias fincsi itt: