-
1.
Ötletes ételek száraz kenyérből, hogy ne mindig morzsa legyen
Bármennyire is szeretjük a kenyeret, és bármilyen kínosan ügyelünk is arra, hogy ne legyenek maradékok a konyhánkban, egy-egy darab száraz csücsök biztosan marad majd. Lássuk, mi készülhet ebből a sokszínű maradványból!
-
2.
4 tejmentes alapanyag, amitől krémesebb lesz a krémlevesed
Aki tejmentesen vagy vegán módon étkezik, abban felmerülhet a kérdés: vajon mitől lesz az ő krémlevese ugyanolyan gazdag és sűrű, mint a mindenevőké? A kérdésre ugyan válaszolhatunk a növényi tejszínek és más alternatívák egyikével, de megannyi más megoldás is adott.
-
3.
Így készül a Mohács-környéki cserepes sokac bab, ami zokon veszi, ha köcsögös babnak hívod
Ha Mohács környékén, esetleg éppen a telet elűző mohácsi Búsójáráson jársz, feltétlenül érdeklődj a helyieknél, hogy hol tudod megkóstolni a messze híres sokac babot, amelynek különlegessége, hogy egy speciális cserépedényben, szabadtűz mellett, több mint 3 órán át készül. Mi, helyiek gyakran hívjuk köcsögös babnak is, ám mohácsi szakértők szerint ez az elnevezés egyáltalán nem helytálló, elmondom, miért!
-
4.
11 konyhai trükk, amit csak a főzőiskolákban tanítanak
Néha csak egészen apró dolgokon múlik az, milyen finom lesz az általunk készített étel. Egy főzőiskola frissen végzett diákja elárulta, mik azok az apró trükkök, amelyekkel még finomabbá teheted mindazt, amit sütsz/főzöl.
-
5.
A mennyei csirkecurry, melytől az indiai konyha rajongója leszel
Curryt készíteni igazán nem nehéz dolog, különleges, fűszeres ízvilága miatt azonban sokan félnek kipróbálni. Mi hoztunk nektek egy fenséges receptet, amely tuti nem okoz majd csalódást, és amitől egészen biztosan a Távol-Kelet konyhájának rajongói lesztek.
-
6.
Két recept, amivel feldolgozhatsz egy egész ananászt
Feldolgozni egy egész gyümölcsöt mindig olyan nagy elégedettséget ébreszt az emberben (bennem legalábbis biztosan), azonban ez nem olyan egyszerű dolog. Főleg egy olyan furcsa, komplex gyümölcs esetében, mint az ananász.
-
7.
Tényleg ilyen egyszerű felhőpuha fánkot sütni – lesd meg új TikTok-videónkat!
Ne múljon el az idei farsang egy nagy adag fánk kisütése (és természetesen elfogyasztása) nélkül. Ha mégis tartasz a kelt tésztától, nézd meg legújabb TikTok-videónkat, amelyben a lehető legegyszerűbb farsangi fánkot hoztuk el.
-
8.
20 perces csirke piccata, ami krémes citromvajban fürdőzik
Ha valami vadítóan friss és rendhagyó csirkés főételen töröd a fejed, akkor tökéletes helyen vagy: ez a recept az olaszos virtustól izgalmas, a citromtól friss, a vajtól krémes, a kapribogyó pedig lekerekíti az ízeket, ahogy kell, szóval ki ne hagyd belőle! Ja, és összesen húsz perc!
-
9.
A szaftos csirkemell nem álom – Így lesz tökéletes a séf szerint
A csirkemell az egyik legnépszerűbb húsrész, mivel könnyen elérhető, nem zsíros, jól variálható, és gyorsan el is készül. Sokaknak mumus viszont, mivel könnyen kiszárad és íztelen lesz, ehhez mondunk most pár hasznos tippet, hogy mindenképp sikerüljön otthon is.
-
10.
Három olcsó fogás, ha kimerítette a Valentin-nap a pénztárcád
Burgonya, liszt, tojás, szalonna és alma...ha ezek az alapanyagok megtalálhatóak a konyhádban, akkor indulhat is a főzés!
Felhőpuha fánkokat készítettünk a TikTokon, rátaláltunk az új kedvenc 20 perces csirkeételedre
A múlt héten is izgalmas témákkal foglalkoztunk: szakértőt kérdeztünk a szaftos csirkemell titkáról, elkészítettük a mohácsi busójárás ismert ételét, a sokac babot, és kiváló csirkecurrynkkel megszerettettük veletek az indiai konyhát.