Hamarosan véget ér a nyár. Ha idén nem sikerült eljutnotok külföldre nyaralni, ne csüggedjetek. Elhozhatjátok a közel-keleti, török ízeket a kertetekbe is. Szervezzetek grillpartit, aminek elképzelhetetlen szereplője a saslik. A saslikok általában nyársra felfűzött zöldségekből és húsból készülnek. Mi most csavartunk rajta egyet, és megmutatjuk nektek az egyik kedvencünket, ami Törökországba repíti az ízlelőbimbóitokat.
A török siskebabban, azaz a nyársra húzott fűszeres húsban, talán az a legjobb, hogy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Ráadásul sokkal finomabb, mint a dönereknél kapható társai. Nem kell hozzá más, mint az előkészített alapanyagok és egy jó késes robotgép. A siskebabot a fűszerezés teszi igazán különlegessé: a kardamom, a cayenne bors, a szegfűbors, a szerecsendió és a szumák adja meg a húsnak az igazi keleties ízt.
Mi a szumák?
A szumák a szömörcék családjába tartozó közel-keleti fűszer. Hazánkban kevésbé ismert. Aromás illatú, íze citrusos. Fanyarságának köszönhetően kiemeli az ételek, főleg a húsok ízét.
A siskebab hamar készre sül a grillen. Tálalni bulgursalátával lehet, de egy frissítő édeskömény-saláta is illik hozzá.
+1 ötlet
A grillételek nem kímélik az asztalterítőd, segítségre lesz szükséged a foltok eltávolításában. Használd a legforradalmibb folteltávolító terméket, a Vanish Gold Oxi Actiont!
Tudj meg még többet a Vanish Gold Oxi Action termékekről itt!