Felejtsd el a kávét ébredés után! Ezzel az itallal indítsd a napodat

Ébredés után csak egy csésze kávéra tudsz gondolni? Pedig jobb, ha leszoksz róla, ugyanis nem ez a legjobb, amit a testeddel tehetsz.

Sokaknak reggel az első dolguk, hogy azonnal bekapcsolják a kávéfőzőt,és készítenek maguknak egy jó feketét. Persze vannak olyanok is, akik egy csésze teára vagy egy pohár narancslére esküsznek, azonban a szakértők szerint egyik sem ideális megoldás. A legjobb, ha vízzel indítod a napot, és ezt akkor is tedd meg, ha egyáltalán nem is vagy szomjas, ugyanis a szervezetednek szüksége van a folyadékra az éjszakai alvás után.

A legjobb pedig az, hogy a reggeli kedvencedről sem kell lemondanod, ugyanis a pohár víz után bátrabbanelfogyaszthatod a kávédat, a teádat vagy a gyümölcslevedet. A szakértők szerint mégis az egyik legjobb választás, ha zöld teát iszol, ugyanis csökkenti a vércukorszintet, rendszeres fogyasztásával megelőzhető a 2-es típusú cukorbetegség is, emellett a szívbetegségek kockázatát is visszaszorítja.

Persze a kávéval kapcsolatban is van pár javaslatunk: például az, hogy a fehér cukrot alternatív, természetes édesítőszerrel érdemes helyettesíteni (vagy inkább idd nélküle), és vásárolj enyhe pörkölésű kávébabot, mert az ebből főzött italnak magasabb a polifenol-tartalma, ami fontos antioxidánsforrás lehet a szervezeted számára. A tejet meg akár sokkal könnyebben emészthető gabonatejre is lecserélheted!

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...