Így lesz rengeteg felaprított keménytojásod pár pillanat alatt

Ha beindul a tojássalátagyár, ne babrálj a késsel, ez a videó megmutatja, hogy tudsz sok keménytojást felaprítani pillanatok alatt!

Tojássalátát készítesz húsvétra, de már attól kiver a víz, ha arra gondolsz, hogy fel kell vágnod a sok keménytojást? Az internet kifogyhatatlan forrása a konyhai műveleteket megkönnyítő és lerövidítő tippeknek, így természetesen erre a problémára is van „szakszerű" megoldás!

Így lesz rengeteg felaprított keménytojásod egy szempillantással

A @budgetbytes nevű Instagram-felhasználó osztotta meg a videót, ami alá azt írta:

Így csináltuk az éttermi bizniszben, amikor óriás adag tojássalátára volt szükségünk.

A trükkhöz egy meglepő konyhai eszközt, egy konyhai hűtőrácsot használ, ezen passzírozza át a tenyerével a főtt tojásokat, amik így apró darabokra hullanak szét. Tehát így még a tojásszeletelőnél is gyorsabb a folyamat, hiszen még forgatnod sem kell a tojásokat, hiszen a rács lyukain átpréselődve rögtön megkapod a hosszúkás téglalapokat. Nyilván igazán nagy mennyiségnél éri meg ez a módszer, amikor még a rács tisztításával együtt is gyorsabban végzel a művelettel.

A trükk egyébként avokádóval is működik, ha például nagy mennyiségű guacamolét kell elkészítened, úgyhogy tényleg érdemes észben tartani ezt a trükköt!

Forrásunk volt.


Még több tipp itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...