FEKETE pozsgás növényeket láttál már? Mutatunk párat, "vidám" darabok!

Ha éppen rossz kedved van, vagy amúgy is imádsz kilógni a sorból, és még farsangkor és Wednesdaynek öltöztél az Addams familyből, akkor ezek a te növényeid!

Mi az a szukkulens?

A pozsgások olyan növények, amelyek szárazságtűrőek, vagyis nem vízigényesek, azaz szukkulensek. Ide tartoznak a kaktuszok és sok sivatagi növény is, Magyarországon pedig a kövirózsák és varjúhájak.

A pozsgás növények megvastagodott, húsos törzsében vagy leveleiben raktározó sejtekből álló szöveteket találunk a víz tárolására. Rendszerint olyan, többnyire meleg éghajlatú helyeken élnek, ahol hónapokig nincs eső.

via GIPHY

Mi nagyon szeretjük őket, mert, ahogy említettük, nagyon strapabírók, és azoknak is ajánlott tartásuk, akik mellett az ikeás műnövény is lekókad. És annyira jól néznek ki!

Írtunk már nektek a pozsgásokról horoszkóp tekintetében, mutattunk olyat, ami egy az egyben nyíló rózsára emlékeztet, és még csodás (és cuki) pozsgatortákat is felsorakoztattunk!

FEKETE szukkulenseket viszont eddig nem vettünk górcső alá - tudjuk, a Halloween-nek már vége, és az idő is kezd inkább tavaszra hasonlítani, de nem baj, mert a fekete szín örök, elegáns, és mindig divatban marad. Mit gondolsz, jól mutatnának ők a lakásodban?

https://www.pinterest.dk/pin/496873771375540519/

Melyiket választanád? Mindet? Oké!

Ezeket is nézd meg:

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...