Jó hír, újranyit Budapest egyik legikonikusabb vendéglője

Az ikonikus étterem menüjén újfent helyet kapnak a magyar konyha kincsei, így például a májgaluskaleves, a frissen kirántott húsok és a főzelékek is.

„Október 11-én újranyit a Budai Vár ikonikus kisvendéglője, a Fekete Holló! Az étlapon a hagyományos magyar konyha kincseit találod, mint például a májgaluska leves, a frissen kirántott húsok, főzelékek, sztrapacska, vagy lecsó" – olvasható az étterem Facebook-oldalán.

Fekete Holló Kisvendéglő 1976-ban / Fotó: Fortepan / Szalay Zoltán_1976

A magyar konyha kincseit kóstolhatjuk náluk

A Fekete Holló Kisvendéglő a budai várban található, az Országház utca 10. alatt. Korábbi vendégei jól tudják, hogy egy ízig-vérig hagyományos magyar étteremről van szó, amely utánozhatatlan autentikus hangulattal rendelkezik.

Magyaros ízek várják a vendégeket / Fotó: Fekete Holló Kisvendéglő

Az egyik legszebb budai utcában található vendéglő egyébként már 1930-ban is étteremként üzemelt, de akkor még Alpek Vendéglője néven volt ismert, melynek Alpek Pál volt az üzemeltetője. Az 1960-as években aztán Fekete Hollóként nyitott újra a kisvendéglő.

Címlapfotó: Fortepan / Szalay Zoltán_1976

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...