A fehérjeszeletek sokszor többet ártanak, mint használnak

Érdemes megnézni a fehérjeszeletek összetevőit, mielőtt megesszük őket – sokszor ugyanis egészségtelenebbek lehetnek, mint a csokoládé.

Fehérjeszelet – egészségesnek tűnik első blikkre, de legalább is jobb alternatívának, mint a csokoládé. Csakhogy nem minden fehérjeszelet ugyanolyan, és annak ellenére, hogy a fehérjefogyasztás nagyon fontos még azok számára is, akik nem sportolnak rendszeresen, egy ilyen nassolnivaló sokszor többet árt, mint használ. De mi lehet a baj?

A fehérjeszeletek sokszor többet ártanak, mint használnak

Tele lehet cukorral

Sok fehérjeszeletben több a kalória, mint egy sima csokiban, és ezek a kalóriák nem jó forrásokból érkeznek – rendszerint egyszerű finomított cukorból, ami már rögtön egészségtelenebbé teszi őket. Persze a mértékletes cukorfogyasztással nincs gond, de nem érdemes azt gondolnunk, hogy minden, ami fehérjeszelet, az egyben diétás is.

Fogyasztás előtt nézzük meg a címkét, és ha sok cukrot látunk rajta, gondoljuk át, aznap fogyasztottunk-e már ilyesmit – ha igen, akkor inkább ne együk meg akkor sem a szeletet, ha egészségesként reklámozzák.

Éhesebbé tehet

Sok fehérjeszeletben még nem is egyszerű cukor, hanem magas fruktóz tartalmú kukoricaszirup van, ami a finomított cukornál is egészségtelenebb. A Frontiers in Nutrition tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a probléma ott van vele, hogy növeli az étvágyat, és ezzel sokkal inkább hozzájárul az elhízáshoz, mint a hagyományos cukor.

Anyagcserezavaraid lehetnek

Megint az a fránya cukor: kiderült, hogy ha túl sokat fogyasztasz belőle, rengeteg anyagcserét érintő betegséged alakulhat ki, többek között cukorbetegség, elhízás, és szívproblémák is, amelyek mind köthetők az anyagcseréhez. Ezeknek az egyik fő kiváltó okaként a túl sok cukros étel és ital fogyasztását szokták felsorolni. A fehérjeszelet magában nem problémás, csak akkor, ha a fent említettek szerint sok benne a cukor – ilyenkor inkább egy banánt egyél, ha rohansz, amiben szintén van cukor, de a mellette található rost lassítja a felszívódását. Így azonnal egészségesebb választás, mint a cukros fehérjeszelet.

Villámgyors protein szelet

A szép idővel végre kiszabadulhatunk a négy fal és a facebook fogsága alól a természetbe, így gondoltam olyan fehérjében bővelkedő finomságok elkészítésének is neki kell állni, ami ...

Low-Carb protein Snickers

A csoki, amiről mióta az eszemet tudom (és tudom, hogy a narancsbőrnek köze nincs a gyümölcshöz), álmodni sem mertem. Aminek már csak a látványától is felpattan vagy két kiló, akkor ...


Még több érdekesség a fehérjéről:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...