A fehér kenyér sokak kedvence, azonban nem a legjobb hatással van a szervezetünkre. Éppen ezért egyre többen lemondanak fogyasztásáról és inkább olyan pékárut választanak, mely egészségesebb (például teljeskiörlésű vagy vadkovászos). Brit kutatók azonban most azon dolgoznak, hogy a fehér kenyér is tartalmazza a kellő rostokat és fehérjét, tehát egészségesebb legyen. Mindezt pedig úgy szeretnék kivitelezni, hogy megtartsa puhaságát és utánozhatatlan ízét.
Bár ma már számos kenyérfajta közül választhatunk a szupermarketekben, mai napig az egyik legnépszerűbb a klasszikus fehér kenyér. Sokan vallják, hogy egyik pékárunak sincs olyan jó íze, mint ennek a fajtának.
A brit kormány által finanszírozott kutatásban most borsót, babot és egészséges gabonaféléket is kevernek a tésztába, amely így ugyan fehér és könnyed marad, mégis minden szükséges tápanyagot tartalmaz.
A korpát és a búzacsírát is megtartják a kutatók, amit egyébként a fehér kenyérből általában eltávolítanak. Ezeken kívül még adnak hozzá például kinoát, cirokot vagy kölest, így tényleg egy tápanyagokban gazdag kenyeret kapnak majd.
Még több egészség itt: