Hamarosan a fehér kenyér is egészséges lesz?

Egy brit kutatócsoport azon dolgozik, hogy a fehér kenyér tápanyagokban gazdagabb legyen.

A fehér kenyér sokak kedvence, azonban nem a legjobb hatással van a szervezetünkre. Éppen ezért egyre többen lemondanak fogyasztásáról és inkább olyan pékárut választanak, mely egészségesebb (például teljeskiörlésű vagy vadkovászos). Brit kutatók azonban most azon dolgoznak, hogy a fehér kenyér is tartalmazza a kellő rostokat és fehérjét, tehát egészségesebb legyen. Mindezt pedig úgy szeretnék kivitelezni, hogy megtartsa puhaságát és utánozhatatlan ízét.

Hamarosan a fehér kenyér is egészséges lesz

Bár ma már számos kenyérfajta közül választhatunk a szupermarketekben, mai napig az egyik legnépszerűbb a klasszikus fehér kenyér. Sokan vallják, hogy egyik pékárunak sincs olyan jó íze, mint ennek a fajtának.

A brit kormány által finanszírozott kutatásban most borsót, babot és egészséges gabonaféléket is kevernek a tésztába, amely így ugyan fehér és könnyed marad, mégis minden szükséges tápanyagot tartalmaz.

A korpát és a búzacsírát is megtartják a kutatók, amit egyébként a fehér kenyérből általában eltávolítanak. Ezeken kívül még adnak hozzá például kinoát, cirokot vagy kölest, így tényleg egy tápanyagokban gazdag kenyeret kapnak majd.

Forrásunk volt.


Még több egészség itt:

Legújabb receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Címlapról ajánljuk

A szegfűszeg 4 áldásos hatása, amiért nemcsak az aprósütid lesz...

Az adventi időszak közeledtével sok helyen előkerülnek a kiszúróformák és a sodrófa, hogy ismét mennyei illatok töltsék meg a lakást. Az ünnepi sütemények (egyik) elmaradhatatlan fűszere pedig nem más, mint a szegfűszeg, ami szinte minden télies finomságnak jól áll, többek közt a mézeskalácsnak. Ráadásul nemcsak a sütid, hanem a szervezeted is hálás lesz neki!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...