Fedezd fel Buda rejtett kis kertjét: irány aMajomhoz!

Nehéz időszakon van túl a magyar vendéglátás, ezért is igazi felüdülés a Városmajor összefüggő zöld lombjai között felfedezni a mindössze két hete megnyitott titkos kertet.

AMajomhoz névre keresztelt udvar nem kisebb küldetéssel indult, minthogy minden este izgalmas zenei és kultúrprogramokkal pezsdítse fel Budát.

Az utóbbi években a kulturális, gasztronómiai és zenei események többnyire Pesten valósultak meg, viszont mi sem bizonyítja jobban a budai programok létjogosultságát, mint a nemrég próba jelleggel megnyitott kerthelyiség. Az örökségvédelem alatt álló épületegyüttest is felölelő udvar rekonstrukciója idén kezdődött volna, azonban a vírus miatt tolódott, a felszabadult kertet viszont – az összefogás égisze alatt– olyan vendéglátóegységekkel töltötték fel és alakították ki három hét alatt, amelyeknek a korábbi fesztiválszezonokban meghatározó szerepük volt.

Rendezvények, zene, fesztivál, avagy az összefogás titkos kertje

A tulajdonosok nem titkolt célkitűzése, hogy a kert egyfajta közösségi és kulturális találkozóhelyként működjön, s kicsiben teret adjon elmaradt fesztiváloknak vagy eseményeknek. Minden este élőzenével várják a vendégeket, napi szinten lehetőséget adva így a különböző zenei műfajok előadóinak. Programok és fesztiválok tekintetében a Paloznaki Jazzpiknik is jelen lesz majd, de a későbbiekben olyan nosztalgikus estéket is megidéznek, mint a MokkaCukka vagy a Süss fel nap bulijai.

Fókuszban a fiatal magyar borászok

Amellett, hogy Divinonak köszönhetően kizárólag fiatal, magyar borászatok tételei közül válogathatunk. A Junibor - Fiatal Borászok Egyesületével közös együttműködés által olyan tematikus bor és pezsgőkóstolókkal találkozhatunk, mint Hernyák Tamás, etyeki borász első pezsgőjének bemutatója. A bor mellett olyan nyári klasszikusokat is megtalálunk, mint a gin tonic vagy az aperol spritz.

Ami a gasztronómiát illeti: vidéki és belvárosi éttermek a foodtruckokban!

Nem csak kultúrprogramok, de mennyei ételek tekintetében is hétről-hétre meglepetéssel készül aMajomhoz. A kovásszal kelesztett pizzáiról, fatüzeléses kemencéjéről, és izgalmas feltéteiről már jól ismert Blitz Pizza truckja és a Burger Market kézműves burgerei mellé, a közeljövőben vidéki és belvárosi éttermek is helyet kapnak a kertben. Tervben van vegetáriánus vonal bővítése és olyan nevekkel találkozhatunk nemsokára, mint a például a Pomodoro, vagy a MazelTov, de vidéki kedvenceink is felbukkannak majd egy-egy hétvége erejéig.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép:Kiss Bálint / Socially

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...