Ahogy az elmúlt hónapokban, úgy most, februárban is megosztjuk veletek azokat az ételeket, amelyeket szívesen készítenénk az előttünk álló hetekben (is). Jöjjenek a kedvencek!
A szimpatizálásom agránátalmávalmég új keletű, szégyen szemre be kell vallanom, hogy még a megpucolását is csak ezen a télen tanultam meg. Ellenben azóta egyre többet dolgozom ezzel az alapanyaggal. Ahogy a téli salátámnak, úgy a Valentin-napra készült süteményemnek is fontos szereplője. Magában is kiváló, de remekül passzol vad- és szárnyas ételekhez is. Gyümölcsfagylaltok, likőrök, lekvárok és sűrítmények, de akár bor vagy ecet készítéséhez is megfelelő választás.
Mindig is szerettem volna kipróbálni Nigella Lawson szuper karácsonyi gránátalmás-habcsókos krémjét, de csak úgy magában nekem nem lenne elég izgi. Az én verziómtól sem lett sokkal ...
Ezt a fantasztikusan íncsiklandó és látványos ételkülönlegességet a múlt héten készítettük el a ChefParade aktuális főzőkurzusán, amit egyébként mindenkinek meleg szívvel ...
Ebben a hideg időben jólesik reggelente egy bögre forró tea, ebédre pedig egy tál meleg leves. Nemsokára véget ér a vadhúsok szezonja, ezért februárban biztosan kerítek alkalmat arra, hogy egy csodás vadragulevessel megörvendeztessem a családot. Utána tökéletes lesz az áfonyás pite vagy bármilyen erdei bogyós süti. Aztán vacsorára jöhet a házi hecsedlilekváros kenyér. Nincs is annál finomabb!
Nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy ne csipkebogyó teát igyunk -mondta a hitvesem. Nem egészen értettem, mi ennek a lényege. Elmondta, hogy ő ezzel arra gondolt, hogy inkább ...
Mivel az én férjem keze nem volt elérhető, ezért a passzírozást választottam. 30 perc a tésztaszűrőn, 20 perc a szitán. Amíg a cukor feloldódott a gyümölcspépben (kb. 30 perc), ...
Mostanában egyre többször kívánom meg a burgonyát, pedig sohasem rajongtam érte. Nem tudom, hogy a hideg vagy valami más miatt lehet, de ha tehetném, szinte mindennap enném. Főleg levest, vagy valamilyen rakott, illetve sült ételt készítek belőle jó sok fűszerrel és zöldséggel. És persze igyekszem nem csak egyféle krumplit használni - jöhet a kifli- vagy épp az édesburgonya, a lényeg, hogy jó sok legyen belőle!
A napokban készítettem egy olyan tepsis burgonyát - ami persze tökéletes lenne egy fűszeres sült mellé- de lévén, hogy megszórtam szezám-, illetve napraforgómaggal, meglocsoltam némi ...
Jamie Oliver nagyszerű receptje alapján készítettem ezt a sültzöldség kombinációt. A paszternák ízét nagyon szeretem és ezen a módon gyermekeimmel is sikerült megszerettetnem.
Egészen feldobja a napjaimat, ahogy realizálom, hamarosan tényleg tavasz lesz, tél meg szinte alig volt (nem mintha bajom lenne a hideggel.) Addig is, amíg megérkezik az első rakomány medvehagymám a piacra, továbbra is elszántan igyekszem megismerni az ázsiai konyhát: korianderfüggőségem már-már aggodalomra ad okot. Anna levese is vonzó, hiszen észvesztően telt, finom és télies a minestrone receptje, sőt, újabban a tavaszi tekercs gyártásába is belefogtam, ha már egy csomó rizslap maradt a nyakamon. Mondjuk cseppet sem bánom.
Sokszor találkoztam már ezzel a levessel korábban is, ettem a hazájában is, és természetesen az olasz konyha elkötelezett híveként magam is készítem néhanapján. A legjobban az itáliai ...
Erős vonzalmat érzek a krémlevesek iránt. A kedvencem zellerből készül, de szoktam fehérrépából, sütőtökből, brokkoliból is csinálni, ezúttal a póréhagyma volt a kiszemelt ...
Jellemzően két típusú tavaszi tekercset ismerünk itthon: a forró olajban vagy sütőben sültet és a nyers változatot. Sokáig kizárólag a sült verziót ismertem, kedveltem, aztán ...
Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!
A zsurek (żurek) egy hagyományos lengyel savanykás leves, amelyet rozsliszt erjesztésével készült alaplével készítenek. Jellegzetes, savanykás íze van, amit a fermentált rozsliszt ad. Ez ...
A tejfölös harcsapaprikás nem csupán egy étel, hanem a magyar konyha egyik legnemesebb hagyományának ízletes megtestesülése. Ez az étel a Tisza-menti halászat és a paprikás ételek ...
Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...
Igazán nem kell sok a boldogsághoz, ha van otthon néhány banánod. Tedd palacsintába, muffinba, sajttortába, puffancsba vagy pitébe, és máris szebbé teszed a napod.
Úgy fogunk enni ma, mintha csak ünnep lenne: egy citromos zellerkrémlevessel indítunk, amit sajtos-karfiolos pite követ, a zárást pedig forralt boros körtekenyér hozza el.
Gyakran nézik gaznak ezt a törékeny, sárga kis virágot, azonban olyan gyógyhatásokkal bír, melyek egy gyógyszert is felülmúlnak. Ismerjétek meg a vérehulló fecskefüvet!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...