Magyar fagylaltkészítő lett a világ legjobbja

Fazekas Ádám több alkotásának köszönhetően nyerte el a címet.

2024-ben Fazekas Ádám lett a legjobb fagylaltkészítő a Gelato Festival World Ranking világranglistáján. Fazekas Ádám kétszázhuszonhét ponttal és három koronával ugrott a nemzetközi dobogó legfelső fokára.

Fazekas Ádám a világ legjobb fagylaltkészítője

Fazekas Ádám már több elismerést is bezsebelt, többek között 2021-ben megnyerte a Gelato Festival World Masters versenyét, 2022-ben pedig második lett a Gelato Festival World Ranking ranglistáján.

A Rómában tartott sajtótájékoztatón Fazekas Ádám málnával ízesített pisztáciafagylaltját mutatták be, de a nemzetközi ranglista első helyét nem egyetlen alkotással nyerte el.

A versenyt 2011-ben rendezték meg először: az utóbbi tizenhárom évben több, mint nyolcezer fagylaltkészítőmester kreációit vizsgáztatta, kóstolta és pontozta a több száz szakértőből álló zsűri.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...