Ezt a fasírtos szendót tedd a hűtőtáskába, ha drága a lángos

Nem vitás, hogy leáldozott az olcsó strandolások korszaka. De ne búsuljunk, a hűtőtáska továbbra is a megmentésünkre siet, hiszen telepakolhatjuk mindenféle finomsággal, aztán irány a vízpart. Legyen ez a fasírtos szendvics az első, ami a táskába kerül.

A fasírtos szendvics sok szép emlékért felel: hosszas vonatutak, izgulós sulinapok, majd nyáron, az iskola végeztével a kirándulásokon, hegytetőn és vízparton szalvétából kicsomagolt laktató uzsonnák, és még sorolhatnánk. Szerencsére népszerűsége a mai napig kitart, ami nem is csoda, hiszen tápláló, viszonylag költséghatékony és mindenki által szeretett étel a fasírtos szendvics. Vigyük most nyáron a strandra, még talán jobb is lesz, mint a lángos.

Ezt a fasírtos szendót tedd a hűtőtáskába, ha drága a lángos

Régi idők „hamburgere”

Strandkaját nem csak venni lehet, hanem vinni is! Oké, sokkal kényelmesebb beállni a büfésorba, és csak rábökni egy hekkre, mellé kenyeret és koviubit kérni, aztán meg is van az ebéd, mint otthon összerakni, becsomagolni és magunkkal szállítani.

Ennek ellenére mégis jobb megoldás, hogy ha nincs bejáratott standunk, mert így nehezebb lukra futni, na meg arról se feledkezzünk meg, hogy egy valag pénzt spórolhatunk.

Emlékszem még az előző este jégbe hűtött ásványvizekre, amit aztán jégakkunak használtunk, és ahogy olvadt, úgy szép lassan megittuk. Na meg a zsemlékre, amiket tizenszámra gyártottunk, hogy jusson bőven mindenkinek. A nagymamám mindig rakott be gyümölcsöt is: a jó hideg görögdinnyéből piszkáltuk ki kiskéssel a magokat, vagy éppen a hűtőtáskában zötykölődött, megnyomott barackok leve csurgott végig a karunkon, és szaladtunk le a plédről, nehogy arra folyjon.

Készíts te is fasírtos szendvicset!

Hozzávalók a fasírthoz: 2 db zsemle, .5 dl tej, 1 közepes db vöröshagyma, 3 ek napraforgó olaj (a hagyma dinszteléséhez), 500 g darált sertéshús, 3 gerezd fokhagyma, 1 tk só, bors ízlés szerint, 0.5 kávéskanál köménymag, 1 db tojás, 1 ek fűszerpaprika, 1 teáskanál füstölt pirospaprika, 150 g zsemlemorzsa, 7 dl napraforgó olaj

Hozzávalók a szendvicsek összeállításához: 4 db zsemle, 100 g madársaláta, 6 közepes db csemegeuborka, 4 teáskanál mustár

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és alacsony lángon megdinszteljük rajta. A zsemléket összevágjuk és beáztatjuk a tejbe.

A darált húshoz hozzáadjuk a fokhagymát, valamint sóval, borssal és őrölt köménymaggal ízesítjük. Hozzáütünk egy darab tojást. Ha a hagyma elkészült, akkor rákanalazzuk a kétféle pirospaprikát, lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük a hagymával. Ezután a húshoz adjuk.

Jó alaposan kikeverjük a fasírtmasszát, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belőlük, meghempergetjük zsemlemorzsában, és forró olajban aranybarnára sütjük őket.

A zsemléket félbevágjuk, az aljára teszünk egy adag salátát, erre jön rá a langyos fasírt, majd a felszeletelt uborka, végül a tetejét megkenjük mustárral, és már csomagolhatjuk is!

Írta: Kárai Dávid

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Nyári receptek, finomságok, ötletek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...