Pohárba kanalaztuk a Fanta-szeletet, olajban sütési trükköt hoztunk, 30 perces epres lepénnyel nyűgöztünk le titeket

Nem hagytunk titeket izgalmas cikkek nélkül a héten sem: pohárba került a Fanta-szelet, a bodza felhasználási módjaival kápráztattunk el titeket, és szupergyors epres lepénnyel is támadtunk. Kocsis Paulinával a TikTokon sütöttünk, Nemesvölgyi Attilával pedig interjút készítettünk.

  1. Ilyen, amikor a retró sütemény beleköltözik egy pohárba
    1.

    Ilyen, amikor a retró sütemény beleköltözik egy pohárba

    Vannak, akiket a hideg ráz ezektől a sárga, zselés, édes üdítőitalok újjászületését megcélzó kreálmányoktól, vannak pedig, akik élnek-halnak értük. Mi most még eggyel magasabb szintre emeltük a tétet, és a Fanta-szeletet poharakba öntöttük!

  2. Kisült a legropogósabb kukoricalepény, ami ráadásul vegán is
    2.

    Kisült a legropogósabb kukoricalepény, ami ráadásul vegán is

    Ez a kukoricalepény ellentmond annak a szabálynak, miszerint a zöldségfasírtot tojás nélkül lehetetlen elkészíteni. Mindezt ráadásul elképesztően ropogós külsővel és fűszeres belsővel teszi. Nézzük a receptet!

  3. A legducibb spárgák parmezánbundában sülnek, és extra majonézes tunkolást érdemelnek
    3.

    A legducibb spárgák parmezánbundában sülnek, és extra majonézes tunkolást érdemelnek

    A fehér spárgák azért csodásak, mert van bennük valami tavaszias elegancia jóval népszerűbb és többet használt zöld testvéreikhez képest. Ezúttal ropogós, aranybarna bundát kaptak...parmezánból! Ja, és a krémesen friss mártogatósról is ejtsünk pár szót...

  4. „Ha emberhiány van, akkor én állok be, ha a törzsvendéggel kell beszélgetni, ott vagyok” – a Babka tulajdonosával, Nemesvölgyi Attilával beszélgettünk
    4.

    „Ha emberhiány van, akkor én állok be, ha a törzsvendéggel kell beszélgetni, ott vagyok” – a Babka tulajdonosával, Nemesvölgyi Attilával beszélgettünk

    A Sarki Fűszeressel robbant be a budapesti vendéglátásba, az elmúlt hat évben azonban a Babka révén ismeri és szereti a fővárosi közönség. Nemesvölgyi Attila a szó legszebb értelmében igazi vendéglátós, aki mondhatni szimbiózisban él a helyeivel, többes számban, hiszen a járvány ellenére háromra nőtt a Babkák száma Budapesten. 

  5. 9 mód, hogy virágba borítsd a főztödet...bodzával!
    5.

    9 mód, hogy virágba borítsd a főztödet...bodzával!

    Tavasszal virágba borul a természet, miért ne borulhatna virágba a főztöd is? Mutatunk 9 módot, hogy miként használhatod a bodzavirágot a szörpiváson túl!

  6. 12 hangulatos reggeliző, ahol kedved szerint bekurblizhatod a napot
    6.

    12 hangulatos reggeliző, ahol kedved szerint bekurblizhatod a napot

    Legyen a reggeli egy fontos alkalom, vigyük a legjobb barátunkat szülinapi napkezdésre, édesanyánkat pihentető reggelire, kedvesünket romantikus brunchra, buli után együtt szédüljünk be egy megbízható helyre, hogy elemeinkből rakjanak össze minket a kalóriadús finomságok. 12 szuper helyről mesélünk.

  7. A szemet gyönyörködtető krémes epres lepény, ami 30 perc alatt a tied lehet
    7.

    A szemet gyönyörködtető krémes epres lepény, ami 30 perc alatt a tied lehet

    Ha van az eperszezonban olyan desszert, ami nem csak mutatós, krémes, finom és még egyszerű is, a következő édes lepény garantáltan kedvenced lesz a következő hónapokban, hiszen nem csak eperrel, de számos másfajta gyümölccsel is elkészíthető

  8. Mert az újkrumpli nem csak a petrezselyembe szerelmes
    8.

    Mert az újkrumpli nem csak a petrezselyembe szerelmes

    Bár egyelőre igencsak borsos áron, de megjelentek az első újkrumplik is a piacokon – közeledik hát a friss és könnyed krumplis fogások szezonja. Az újkrumpli egyik legjobb kiegészítője a petrezselyem, ám cikkünkben további nagyszerű párosítási lehetőségeket mutatunk hozzá.

  9. Kocsis Paulina mennyei nutellás muffinjától te is dalra fakadsz – Csekkold új TikTok-videónkat!
    9.

    Kocsis Paulina mennyei nutellás muffinjától te is dalra fakadsz – Csekkold új TikTok-videónkat!

    A Nosalty konyhájának vendége Kocsis Paulina volt, akinek muffinjától nemcsak hogy elolvadunk, de még dalra is fakadunk. Nézd meg új TikTok-videónkat, és készítsd el otthon te is ezt a finomságot.

  10. Ezért tegyél egy darab répát a fazékba, amikor bő olajban sütsz
    10.

    Ezért tegyél egy darab répát a fazékba, amikor bő olajban sütsz

    Az olajban sütés egy kellemetlen, mégis sokszor szükséges konyhai folyamat, amivel meggyűlik a baja az embernek. Szerencsére vannak apró trükkök és tippek, amelyekkel könnyebbé lehet tenni, például a lenti ötlettel is.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...