A FANTAsztikus szelet, ami téged is visszavisz a gyerekszobádba

Sokak által kedvelt sütemény a Fanta-szelet. Időtálló desszert, minden évszakban és napszakban.

Nyáron hűsít, télen pedig retró ízharmóniával csábít minket a Fanta-szelet. A krémes, lágy túrós töltelék istenien harmonizál a puha kakaós piskótával és a sütemény tetején kacérkodó narancsos zselével. Az biztos, hogy egyszer már mindenki elkészítette és nagy valószínűséggel, azóta is állandó fogása a recept-repertoárnak. Jöjjön hát az egy, az igazi Fanta-szelet!

Az örök klasszikus Fanta szelet - Teljes recept ITT!

Íme a recept, ami 3 gyors és egyszerű fázisból áll:

1.) Kakaós piskóta
2.) Túrókrém
3.) Fantás réteg

Az örök klasszikus Fanta szelet - Teljes recept ITT!

Kakaós piskóta

Az egész tojásokat a cukorral fényes, kemény habbá verjük, fehéredésig. A sütőport, a sót és a kakaót elkeverjük a liszttel, és finoman hozzászitáljuk a habhoz, 3 részletben.

Határozott mozdulatokkal átkeverjük, hogy ne legyen csomós, és a hab se essen nagyon össze.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és elegyengetjük. Előmelegített, 170 fokos sütőben, 25 perc alatt készre sütjük. A kisült tésztát hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a tepsiből és a tetejét egy centi vastagon egy recés késsel levágjuk. Ezután visszahelyezzük a tepsibe.

Az örök klasszikus Fanta szelet - Teljes recept ITT!

Túrókrém

Miközben sül a tészta, elkészítjük a túrókrémet. A puha vajat és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a finom szemű túrót (sűrű szűrőn törjük át vagy botmixerrel pépesítsük). Ízesítsük vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal valamint citromlével, majd az egészet jól keverjük el. A tejszínt langyosítsuk fel, és oldjuk fel benne a beáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat. Keverjük hozzá a túrókrémhez és felhasználásig tároljuk hűtőben. A túrókrémet egyenletesen a kihűlt piskóta tetejére kenjük. Hűtőben 2-3 órát hagyjuk dermedni.

Az örök klasszikus Fanta szelet - Teljes recept ITT!

Fantás réteg

A keményítőt kevés (nem meleg) üdítővel simára keverjük. A többit egy kis edényben felforraljuk, majd hozzáöntjük a keményítős oldatot, és sűrű krémet főzünk belőle.

Langyosra hűtjük, de nem hagyjuk teljesen kihűlni, mert akkor megdermed.

Még langyosan a teljesen kidermedt túrókrém tetejére kenjük a zselét. Gyors és határozott mozdulatokkal. Fogyasztás előtt, egy éjszakát hűtőben hagyjuk állni. Ízlés szerint, szeletelve tálaljuk. Díszíthetjük naranccsal, mentával és csokipasztillával.

Az örök klasszikus Fanta szelet - Teljes recept ITT!

Aki nem szereti a Fanta szeletet, az hazudik, vagy tuti nem volt gyerekszobája. Mivel garantáltan csak imádni lehet, sőt függőséget okoz kicsiknél, nagyoknál! Ez a sütemény tökéletes a hétköznapokra, de akár az ünnepi alkalmakra is. Nálunk például karácsonykor elmaradhatatlan.

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több finomság Flórától itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek