A FANTAsztikus szelet, ami téged is visszavisz a gyerekszobádba

Sokak által kedvelt sütemény a Fanta-szelet. Időtálló desszert, minden évszakban és napszakban.

Nyáron hűsít, télen pedig retró ízharmóniával csábít minket a Fanta-szelet. A krémes, lágy túrós töltelék istenien harmonizál a puha kakaós piskótával és a sütemény tetején kacérkodó narancsos zselével. Az biztos, hogy egyszer már mindenki elkészítette és nagy valószínűséggel, azóta is állandó fogása a recept-repertoárnak. Jöjjön hát az egy, az igazi Fanta-szelet!

Az örök klasszikus Fanta szelet - Teljes recept ITT!

Íme a recept, ami 3 gyors és egyszerű fázisból áll:

1.) Kakaós piskóta
2.) Túrókrém
3.) Fantás réteg

Az örök klasszikus Fanta szelet - Teljes recept ITT!

Kakaós piskóta

Az egész tojásokat a cukorral fényes, kemény habbá verjük, fehéredésig. A sütőport, a sót és a kakaót elkeverjük a liszttel, és finoman hozzászitáljuk a habhoz, 3 részletben.

Határozott mozdulatokkal átkeverjük, hogy ne legyen csomós, és a hab se essen nagyon össze.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és elegyengetjük. Előmelegített, 170 fokos sütőben, 25 perc alatt készre sütjük. A kisült tésztát hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a tepsiből és a tetejét egy centi vastagon egy recés késsel levágjuk. Ezután visszahelyezzük a tepsibe.

Az örök klasszikus Fanta szelet - Teljes recept ITT!

Túrókrém

Miközben sül a tészta, elkészítjük a túrókrémet. A puha vajat és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a finom szemű túrót (sűrű szűrőn törjük át vagy botmixerrel pépesítsük). Ízesítsük vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal valamint citromlével, majd az egészet jól keverjük el. A tejszínt langyosítsuk fel, és oldjuk fel benne a beáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat. Keverjük hozzá a túrókrémhez és felhasználásig tároljuk hűtőben. A túrókrémet egyenletesen a kihűlt piskóta tetejére kenjük. Hűtőben 2-3 órát hagyjuk dermedni.

Az örök klasszikus Fanta szelet - Teljes recept ITT!

Fantás réteg

A keményítőt kevés (nem meleg) üdítővel simára keverjük. A többit egy kis edényben felforraljuk, majd hozzáöntjük a keményítős oldatot, és sűrű krémet főzünk belőle.

Langyosra hűtjük, de nem hagyjuk teljesen kihűlni, mert akkor megdermed.

Még langyosan a teljesen kidermedt túrókrém tetejére kenjük a zselét. Gyors és határozott mozdulatokkal. Fogyasztás előtt, egy éjszakát hűtőben hagyjuk állni. Ízlés szerint, szeletelve tálaljuk. Díszíthetjük naranccsal, mentával és csokipasztillával.

Az örök klasszikus Fanta szelet - Teljes recept ITT!

Aki nem szereti a Fanta szeletet, az hazudik, vagy tuti nem volt gyerekszobája. Mivel garantáltan csak imádni lehet, sőt függőséget okoz kicsiknél, nagyoknál! Ez a sütemény tökéletes a hétköznapokra, de akár az ünnepi alkalmakra is. Nálunk például karácsonykor elmaradhatatlan.

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több finomság Flórától itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...